Dacă nu sunteți familiarizat cu portocalele roșii, trebuie să știți că acest fruct cu pulpă roșie ca sângele a fost documentat pentru prima dată în anii 1600, în Italia. Se spun că cele mai bune astfel de portocale cresc în Sicilia. Dar și cele din Grecia sau Spania au o mare putere de vindecare, scrie Firstforwomen.

Considerată o variantă a portocalei clasice, portocala roșie conține un pigment natural, numit antocianină care conferă interiorului fructului o nuanță roșiatică și îi oferă, de asemenea, proprietăți antioxidante foarte mari. Antocianinele sunt pigmenți vacuolari solubili în apă care, în funcție de pH, pot să aibă culorile roșu, violet sau albastru.

Portocala roșie este uimitoare ca aspect, dar oferă și beneficii uimitoare de sănătate pentru a vă menține sistemul imunitar în formă maximă.

De ce sunt mai bune aceste portocale

Ca și portocalele obișnuite și alte citrice, portocalele roșii sunt pline de vitamina C – o vitamină-cheie, care promovează producerea de celule imunitare care ajută corpul să lupte împotriva virusurilor. Expertul în nutriție Kathleen Alleaume spune că portocalele roșii conțin de aproximativ nouă ori mai mulți antioxidanți, decât portocalele clasice, datorită conținutului lor ridicat de antocianine.

Portocalele roșii sunt pline de compuși nutritivi, numiți polifenoli

Și asta nu este tot. Portocalele roșii conțin, asemenea, dublul vitaminei A față de portocalele obișnuite. Este necesar să obțineți suficientă vitamina A pentru crearea de celule albe în sânge, care elimină virusurile și bacteriile. Alleaume mai spune că portocalele roșii sunt pline de compuși nutritivi, numiți polifenoli, despre care s-a descoperit că reduc inflamația. Acest avantaj anti-inflamator este util pentru curățarea căilor respiratorii și a sinusurilor și pentru a ameliora senzația de nas înfundat.

Conținut caloric scăzut

Conținutul lor caloric este scăzut, aproximativ 40-43 kcal la 100 de grame de produs. Un fruct nu cântărește mai mult de 90 g. De asemenea, au o mulțime de carbohidrați (8), proteine ​​(0, 9) și aproape fără grăsimi (0, 2). Mâncând câteva fructe citrice înainte de masă, veți reduce porția farfuriei și vă veți reîncărca bateriile.

Este clar că portocalele roșii reprezintă un atu când vine vorba de a ține la distanță virușii. Dar care este cel mai bun mod de a ne bucura de ele?

Portocalele roșii sunt disponibile, de obicei, din decembrie până în aprilie. Sunt cunoscute pentru că au o aromă mai puțin acidulată și sunt mai puțin dulci decât alte portocale și le puteți mânca la fel ca pe orice alt tip de citrice. De asemenea, le puteți adăuga în salate pentru o notă proaspătă și fructată.

Schimbarea citricelor în această perioadă a anului poate fi o modalitate simplă de a vă simți mai sănătos pe perioada iernii.