Amla, coacăzul indian este considerat o minune a naturii. Este un fruct exotic originar din Asia care are multe virtuți pentru sănătatea noastră. Mai exact, acesta se numără printre fructele cele mai bogate în vitamina C.

Doar 100 de grame de fruct conțin aproximativ 700mg de vitamina C, adică de 14 ori mai mult decât portocala. Totodată, amla  conține calciu, fier, proteine, acid tanic, fosfor și carbohidrați și este de mare folos în curele de slăbire.

Totodată, amla este un fruct foarte des utilizat pe scară largă în medicina ayurvedică, fiind considerat un adevărat regenerator. Acest fruct conține foarte mulți antioxidanți și stimulează sistemul imunitar.

În același timp, amla stimulează libidoului, acționează ca un anti-inflamator asupra organismului și îl protejează de infecții virale, fungice sau chiar bacteriene, fiind benefic și în cazul celor care vor să slăbească.

Amla arde grăsimile corporale

Consumat regulat  și în cantități corespunzătoare, acest fruct ar ajuta într-adevăr la slăbit. El conține pectină, o fibră solubilă, amla crește senzația de sațietate și, prin urmare, ar acționa ca un inhibitor natural al apetitului.

Totodată, la fel ca și beneficiile lămâii, și amla ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și, astfel, la evitarea fluctuațiilor semnificative ale zahărului din sânge, care deseori duc la pofte.

Studiile au demonstrat că acest fruct are puterea de a îmbunătăți semnificativ funcția hepatică și în accelași timp, a avut un efect pozitiv asupra indicelui de masă corporală (IMC) și a redus grăsimea abdominală. Mai exact, toate aceste proprietăți pe care le deține fac ca acest fruct să fie excelent pentru a susține pierderea în greutate.

În ceea ce privește locul de unde poate fi achiziționat, amla poate fi găsită sub diferite forme, în plafare, însă pentru a beneficia de efectul său, este recomandat să fie consumată proaspătă sau sub formă de suc de detoxifiere.