Şeful cazinourilor, Sorin Constantinescu a făcut un anunţ şocant în dosarul Loteria, atunci când a fost interogat în calitate de martor de către procurorii DNA. Anchetatorii verifică modul în care Loteria Română şi ministerul de Finanţe au prelungit de-a lungul anilor contractul pentru întreţinerea sistemului informatic, semnat cu grupul de firme grecesc Intralot.

Un contract care dezavantaja statul român. Dacă suspiciunile procurorilor se adeveresc, prejudiciul în acest caz poate să ajungă la sute de milioane de dolari. Potrivit ultimului contract, prelungit în perioada în care ministru de Finanţe era Ioana Petrescu, statul român plătea grupului elen șapte procente şi jumătate din încasările lunare.

"Când am fost la Loteria Română am făcut o grămadă de plângeri şi sesizări cu privire la contractele cu firmele greceşti. Acesta a fost principalul subiect de discuţie – nereguli cu privire la contractele încheiate cu partenerii din Grecia."

Loteria Română a avut de pierdut de pe urma acelor contracte un miliard de euro din 1990 până în 2012, susține Constantinescu.

Liderul Asociației Organizatorilor de Cazinouri spune că cei care au fost la Guvernare până în 2012 ar fi de vină pentru această situație.

B1.ro