Franța și criza sanitară: Președintele Consiliului Ştiințific subliniază că soluția este accelerarea ritmului vaccinării în paralel cu respectarea măsurilor de prevenire.

Abia după ce vor fi vaccinate 10 – 12 milioane de persoane fragile, care prezintă risc crescut la contaminarea cu coronavirus, se va putea verifica cu adevărat care este rolul jucat de vaccinuri în combaterea epidemiei, a declarat astăzi, la postul public de știri, France Info, șeful grupului de oameni de știință care lucrează împreună cu guvernul la gestionarea epidemiei, conform Radio România Actualități.

Franța și criza sanitară

El i-a încurajat pe francezi să nu aștepte totul de la vaccin și să continue să se protejeze încă o perioadă cu masca, păstrarea distanței și respectarea restricțiilor, înainte de a putea reveni la o viață normală.

„Mai avem trei luni dificile care urmează. Varianta engleză vine să ne complice viaţa. Lucrurile vor începe să se mai îmbunătăţească în primăvară datorită încălzirii vremii, iar situația se va ameliora în mod real abia spre sfârșitul verii”, a declarat profesorul Jean-François Delfraissy.

„Potrivit cifrelor din ultimele zile, în 1% din testele pozitive depistate în Franța a fost detectată varianta britanică a coronavirusului. În așteptarea comunicării, mâine, de către Guvern, a unor posibile noi restricții pentru a evita reactivarea epidemiei după sărbătorile sfârșitului de an, profesorul Delfraissy a insistat că trebuie întărite protocoalele sanitare cu scopul de a evita închiderea școlilor.

Să amintim că în Franța, școlile funcționează de la 1 septembrie cu prezența tuturor elevilor în clase, doar la licee fiind introdus un sistem hibrid, prezență și online”, transmite sursa menționată.

Franța a prelungit o interdicție

Toate activităţile şi locurile care sunt închise vor rămâne astfel până la sfârşitul lunii, a declarat premierul francez Jean Castex, care a avertizat că nu este momentul ca francezii să lase garda jos, în lupta cu pandemia.

Premierul francez Jean Castex a anunţat că interdicţia cu privire la prezenţa spectatorilor la evenimentele sportive de pe stadioane va fi prelungită până la sfârşitul lunii ianuarie, această decizie fiind luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Cu toate că la noi circulaţia Covid-19 este mai puţin activă decât la majoritatea vecinilor noştri europeni, situaţia sanitară în ţara noastră nu a revenit la normal.

„Nu se pune problema să lăsăm garda jos săptămânile viitoare. Încă ne confruntăm cu al doilea val. Toate activităţile şi locurile care sunt astăzi închise vor rămâne astfel până la sfârşitul lunii”, a adăugat premierul francez.