Rudolph Giuliani, un fost procuror federal şi fost primar în New York City, a fost obligat la plata unei cauţiuni de 150.000 de dolari. Totodată, a fost obligat să nu ia legătura cu vreunul din cei 18 co-inculpaţi sau martori din dosar. Printre aceștia se află și Donald Trump.

„Această punere sub acuzare este o parodie. Este un atac la Constituţie”, le-a spus Giuliani reporterilor, conform Reuters.

Cei vizați în dosar sunt acuzați că au încercat să răstoarne pierderea lui Donald Trump

Cei vizați în acest dosar sunt acuzați că au încercat să răstoarne pierderea lui Donald Trump. Şapte alţi co-inculpaţi s-au predat şi ei la închisoarea din Atlanta, potrivit documentelor citate de sursa menționată.

Donald Trump continuă să susţină că a fost „furat” la alegerile din 2020 prin fraudă masivă la vot. Amintim că el este principalul candidat pentru nominalizarea republicanilor din 2024.

Ceilalți zece co-inculpaţi numiţi în punerea sub acuzare din Georgia au termen până vineri să se predea. Donald Trump a numit cele patru puneri sub acuzare motivate politic.

Giuliani a fost acuzat că a făcut mai multe declaraţii false privind fraude la alegerile din SUA. El şi alţi aliaţi ai lui Trump au fost acuzaţi că au făcut declaraţii false în faţa legislatorilor din Georgia.

La rândul său, avocatul Sidney Powell, care a jucat un rol în promovarea afirmaţiilor lui Trump privind frauda, a fost reţinut la închisoare miercuri, potrivit datelor postate pe site-ul şerifului.

Avocatul de campanie al lui Trump, Kenneth Chesebro, s-a predat și el în ziua de miercuri la biroul şerifului din comitatul Fulton.

Donald Trump a anunțat recent că plănuieşte să se predea pentru proces

Într-un rechizitoriu de 98 de pagini dezvăluit în Georgia, Donald Trump şi alţi 18 inculpaţi au fost acuzaţi de un total de 41 de capete de acuzare în legătură cu eforturile de a anula pierderea alegerilor din acest stat de către Trump în 2020.

Data în care Donald Trump se va preda a fost stabilită la începutul săptămânii, în timpul negocierilor cu biroul procurorului din comitatul Fulton cu privire la obligaţia de consimţământ şi condiţiile de eliberare, potrivit CNN.

„Voi merge joi la Atlanta, Georgia pentru a fi ARESTAT de o procuroare de EXTREMĂ STÂNGA”, a transmis Donald Trump pe platforma Truth Social.

Zona din jurul închisorii din Rice Street va fi blocată cu stricteţe în momentul în care fostul președinte se va preda, a transmis biroul şerifului local.