Fosta soție a lui Bill Gates, Melinda Gates a închiriat o insulă privată din Caraibe pentru prețul de 170.000 de dolari pe noapte pentru familia ei în timpul despărțirii sale de cofondatorul Microsoft. Aceasta a plecat pe insula Calivigny din Grenada împreună cu cei trei copii ai săi pentru a scăpa de ochii presei, potrivit TMZ, citat de news.com.

Toți membrii familiei, cu excepția lui Bill Gates, au fost invitați în luxosul adăpost de 32 de hectare din Caraibe. Sursa citată mai scrie că divorțul dintre cei doi nu a fost unul amiabil și că familia a fost foarte supărată din cauza comportamentului lui Bill Gates.

Calivigny este considerată una dintre cele mai exclusive insule private din lume. Reședința insulei oferă 10 apartamente de lux, iar dormitorul principal are propria cameră cu jacuzzi.

Melinda Gates a primit 2,4 miliarde de dolari de la fostul soț

Bill Gates a transferat acțiuni ale îmbuteliatorului Coca-Cola, FEmsa, ale unei televiziuni mexicane și altor companii, în valoare de aproape 2,4 miliarde de dolari, către Melinda Gates. Transferurile au fost făcute luni, în aceeași zi în care aceștia au scris pe Twitter că își încheie mariajul de 27 de ani.

Melinda Gates este acum unul dintre cei mai mari acționari ai celor două companii mexicane, îmbuteliatorul Coca-Cola Femsa SAB și Grupo Televisa SA, o companie de televiziune prin cablu.

Pachetul de 4,9% din Coca-Cola Femsa a avut o valoare de aproximativ 121 de milioane de dolari, miercuri, la închidere, în timp ce pachetul de 6,7% de la Televisa a valorat aproximativ 386 de milioane de dolari.

De asemenea, Gates a transferat soției sale și o parte din acțiunile lui din Canadian National Railway Co. și AutoNation Inc., cel mai mare proprietar de reprezentanțe auto din SUA. Pachetul de acțiuni AutoNation, de aproximativ 3,7%, aveau o valoare de aproximativ 307 milioane de dolari.

Cuplul își va împărți averea de 130 de miliarde de dolari, inclusiv proprietăți imobiliare, bunuri personale și datorii printr-un acord de separare. Cei doi vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill și Melinda Gates.