Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Pîrvănescu Paula-Marinela pentru fals în declarații în formă continuată (trei acte materiale). La data faptelor, aceasta era secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Potrivit procurorilor DNA, fostul secretar de stat și-ar fi recunoscut faptele. De asemenea, dosarul a fost depus de anchetatori la Tribunalul București.

În acordul de recunoaștere a vinovăției se arată că:

Inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela în calitatea anterior menționată, având obligația declarării averii și a intereselor, potrivit art. 1 pct. 5 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului în declarațiile de avere depuse în anii 2017, 2018 și 2019.

Concret, inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela:

a) În declarația de avere din anul 2017:

– ar fi declarat cu titlu de venituri din salarii încasate în anul 2016 o sumă cu 19.370 lei mai puțin decât suma pe care a încasat-o cu acest titlu de la o societate comercială;

– ar fi declarat faptul că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 165.351 lei.

b) În declarația de avere din anul 2018:

– nu ar fi declarat venituri salariale de la angajatorul Camera Deputaților în sumă totală de 12.709 lei;

– ar fi declarat faptul că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 149.226,8 lei;

– nu ar fi declarat veniturile din cedarea folosinței bunurilor.

c) În declarația de avere din anul 2019:

– ar fi declarat faptul că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 739.812,5 lei.

Așadar, inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela și-a recunoscut faptele, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv, amenda penală în cuantum de 14.000 de lei.