Fondurile de pensii private Pilon II au înregistrat un nou record!

Comparativ cu cifra de la finalul anului 2020, cea înregistrată în ultima zi de tranzacţionare din aprilie 2021 este în creştere cu 6,3 miliarde de lei.

Astfel, datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) arată că activele Pilonului II au urcat cu 1,2 miliarde de lei pe parcursul lunii aprilie. Totodată, amintim că luna martie a fost încheiată cu active în valoare de 80,2 miliarde de lei.

Activele Pilon II au urcat cu aproximativ 32%

Față de aprilie 2020, fondurile de pensii private Pilon II şi-au majorat activele cu aproximativ 19 miliarde de lei. Mai precis, activele Pilon II au urcat cu aproximativ 32% iar în jur de 7,6 milioane de participanţi aveau fondurile Pilon II la finalul lunii aprilie.

De asemenea, datele oferite de către ASF arată că 89,7% din activele fondurilor Pilon II erau investite în România, iar 8,13% în state UE. Cea mai mare pare a investiţiilor este în titluri de stat, respectiv 64,96%, urmată de acţiuni (23,8%).

Viitorii pensionari ai României, adică salariaţii care virează 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată a economiilor pentru bătrâneţe, au ajuns prin intermediul fondurilor de pensii private Pilon II la investiţii de 3 miliarde de euro în 24 de companii listate la bursa de la Bucureşti, potrivit celor mai recente date cu privire la structura detaliată a investiţiilor Pilonului II, la finalul anului trecut.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II aveau, în decembrie 2020, deţineri semnificative în capitalul social al companiilor listate. Printre altele, aici sunt incluse procente precum 23% din Banca Transilvania, 26% din Fondul Proprietatea, 22% din Electrica, 18% din Transgaz, 14% din Romgaz, 11% din Petrom, transmite zf.ro

Sursă foto: pixabay