Motivul pentru care miliardarul a decis să se mute în Florida

Într-o postare pe Instagram, al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 160 de miliarde de dolari, a spus că vrea să fie mai aproape de părinții săi, care, recent, s-au mutat înapoi, în Miami, informează Fortune.

De asemenea, Bezos spune că vrea să fie mai aproape de compania sa de explorare spațială, Blue Origin, care „își schimbă din ce în ce mai mult operațiunile” către Cape Canaveral, aproape de coasta Floridei.

68 de milioane de dolari pentru un conac de 9.259 de mp în „Billionaire Bunker”

Semnele că șeful Amazon vrea să se mute în Florida au apărut încă din vară. În august, Bezos a plătit 68 de milioane de dolari pentru un conac de 9.259 de metri pătrați, trei dormitoare și trei băi în Indian Creek Village, o insulă de barieră creată de om în Golful Biscayne, cunoscută sub numele de „Billionaire Bunker”.

Două luni mai târziu, a achiziționat cu 79 de milioane de dolari proprietatea din vecinătate, cu șapte dormitoare, 14 băi.

„Îmi place Miami”

„Îmi place Miami”, spune magnatul comerțului electronic care s-a născut de fapt în Albuquerque, N.M.

După ce mama lui s-a despărțit de tatăl său, Ted Jorgensen, l-a cunoscut pe Mike Bezos, un imigrant cubanez care urma Universitatea din New Mexico. Cei doi s-au căsătorit în 1968, și s-au mutat la Houston, iar câțiva ani mai târziu, la Pinecrest, unde Jeff a urmat liceul Miami Palmetto, absolvind în 1982.

Amazon a prosperat și a devenit una dintre cele mai mari companii din lume. Sediul companiei se află în apropiere de Seattle, având 55.000 de angajați.

„Vreau să fiu aproape de părinții mei, iar Lauren și mine iubim Miami”, a adăugat Bezos, referindu-se la iubita sa, Lauren Sánchez, care lucrează alături de el în proiecte filantropice.

„Suntem buni colegi de echipă și ne distrăm mult împreună”, declara Sánchez pentru CNN în noiembrie 2022.

Florida nu are nici taxe pe proprietate, nici pe moștenire

Florida nu are nici taxe pe proprietate, nici pe moștenire sau pe cadouri, iar impozitul pe afacerile care își au sediul aici este de 5,5%. Dat în judecată de fosta menajeră pentru comportament agresiv.

Anul trecut, fondatorul Amazon, anunța că vrea să doneze, din timpul vieții, cea mai mare parte din averea sa. Într-un interviu pentru CNN, Bezos declara că îşi pune averea la bătaie pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a sprijini oamenii care pot „uni omenirea în fața profundelor diviziuni sociale și politice”.

Tot anul trecut, miliardarul a fost dat în judecată de către fosta sa menajeră, care îl acuza de discriminare rasială. Potrivit The Guardian, Mercedes Wedaa a spus în plângerea depusă împotriva miliardarului că acesta o punea, printre altele, să sară pe fereastră de la spălătorie pentru a merge la toaletă. Ea avea voie să intre în casa lui Bezos numai pentru a face curățenie.

Mercedes Wedaa, care a muncit pentru Jeff Bezos în casa pe care acesta o deține în Seattle timp de trei ani, mai exact din 2019, a mai spus că ea și alți angajați de origine hispanică erau tratați diferit față de angajații albi. Potrivit femeii, șeful Amazon era „agresiv și abuziv” cu ea, în timp ce pe angajații albi de la spălătorie îi trata cu respect.

Fosta menajeră a lui Bezos a mai spus că miliardarul o punea frecvent să muncească între 10 și 14 ore pe zi, fără a avea pauze de masă sau de odihnă, mai ales dacă el și familia sa se aflau în reședință. Potrivit lui Wedaa, reședința lui Bezos nu avea niciun spațiu de odihnă, așa că angajații erau nevoiți să mănânce în spălătorie.