A fost clar însă că, în spatele poveștii lor de succes s-a aflat, cu mici excepții, un mediu privilegiat în care au crescut și s-au format. Personaje ca Elon Musk, Jeff Bezos, Tim Cook și Warren Buffet au toți acest lucru în comun, potrivit Gobakingrates.

Unul dintre lucrurile pe care miliardarii de azi, din SUA, îl au în comun este că majoritatea a mers la facultate, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp. Ba chiar se pare că pentru unii dintre cei mai bogați oameni de afaceri afaceri din lume, studiile superioare le-au modelat viața și i-au ajutat să ajungă unde sunt azi. Concluzia nu poate fi decât una: miliardarii lumii au dat pe la școală, ghidându-se, probabil, după proverbul ”Ai carte, ai parte”.

Jeff Bezos, student la Universitatea Princeton

Fostul CEO al Amazon, Jeff Bezos este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Crescut doar de mamă, Bezos a intrat la Princeton, intenționând, inițial, să studieze fizica. După absolvire, a realizat cât de mare este puterea internetului și a început să vândă cărți online. La început a fost o afacere mică, dar ulterior Amazon a devenit cel mai puternic retailer online din lume.

Warren Buffett a trecut pe la trei universități

Warren Buffett a urmat sfatul tatălui său și a mers la prestigioasa Școală de Afaceri Wharton a Universității din Pennsylvania, dar fără prea multă tragere de inimă. Cunoscut ca„Oracolul din Omaha”, cel mai de succes investitor al tuturor timpurilor și-a finalizat studiile universitare la Universitatea din Nebraska, înainte de a urma câteva cursuri și la Universitatea Columbia. Cu toate acestea, Buffett nu crede că facultatea este pentru toată lumea și nu își bazează deciziile de angajare pe diplomele candidaților.

Elon Musk, absolvent de fizică și economie

Elon Musk este co-fondatorul PayPal, creatorul SpaceX și CEO-ul Tesla. În 1989, imigrantul sud-african a intrat la Universitatea Queen din Canada natală a mamei sale, după care s-a transferat la Universitatea din Pennsylvania, absolvind o diplomă în fizică și economie în 1995. Musk s-a înscris, ulterior, la Universitatea Stanford, dar a plecat după doar două zile pentru a porni prima sa companie, Zip2. În 2018, Musk a fost cel mai bine plătit CEO din lume, potrivit The New York Times.

Tim Cook, două diplome dintr-un foc

Tim Cook a obținut o diplomă de licență în inginerie industrială la Universitatea Auburn și un master la Universitatea Duke, unde a fost bursier Fuqua. Înainte de a ajunge șef la Apple, Cook a lucrat pentru Compaq și IBM.

Sundar Pichai, bursă la Stanford

Sundar Pichai, inginerul indiano-american a devenit director executiv al Alphabet, respectiv Google, după ce co-fondatorul gigantului american, Larry Page, a demisionat în decembrie 2019.

Studentul la inginerie metalurgică s-a descurcat atât de bine la Institutul Indian de Tehnologie Kharagpur, încât a câștigat o bursă la Stanford. După ce a obținut masterul în științe, a obținut unul și de la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania.

Mark Zuckerberg, student de Harvard

Fondatorul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg era, în 2004, programator de computere. Student la Universitatea Harvard, el s-a concentrat pe răspândirea platformei sale online care i-a adus faima și averea, Facebook, în campusurile din întreaga țară și, în cele din urmă, în toată lumea. Renunțarea la facultate nu l-a împiedicat pe Zuckerberg să devină unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

John Donahoe a trecut prin două universități

John Donahoe a preluat funcția de CEO al Nike pe 13 ianuarie 2020 și, deși nu avea experiență în industria de îmbrăcăminte, a devenit un expert în lumea tehnologiei. A fost președinte și CEO al ServiceNow, o companie de cloud computing pentru întreprinderi, și președinte și CEO al eBay din 2008 până în 2015. Donahoe a obținut o diplomă de licență în economie la Dartmouth College și un master la Universitatea Stanford.