Funcția de președinte al Camerei Deputaților a rămas vacantă după demisia lui Ludovic Orban. El a renunțat după ce a pierdut alegerile la președinția PNL, în fața lui Florin Cîțu. Luni însă, postul vacant a fost ocupat.

Liberalul Florin Roman a fost ales în funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților, urmând să ocupe acest post pentru o perioadă de două săptămâni.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a reacționat imediat după numire. Acesta şi-a exprimat speranţa ca viitorul preşedinte să fie o persoană responsabilă, “nu neapărat din PNL”.

“Regretăm faptul Ludovic Orban nu mai e preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar sperăm ca viitorul preşedinte să fie o persoană responsabilă şi nu neapărat din rândul PNL”, a afirmat Simon.

Amintim faptul că în cursul săptămânii trecute, după demisia lu Ludovic Orban, Florin Cîțu anunța că îl susține pe Florin Roman pentru această funcție.

Florin Cîțu îl susține pe Florin Roman 

„Decizia a fost că o să îl susţinem pentru interimar pe domnul vicepreşedinte Florin Roman. După aceea vom discuta şi vom vedea dacă şi cine o să fie persoana desemnată din partea noastră pentru preşedintele Camerei Deputaţilor. Vom avea o persoană, dar, deocamdată, avem o decizie pentru a-l susţine pe domnul Florin Roman ca preşedinte interimar”, a declarat Florin Cîţu miercuri, la sediul PNL, întrebat care este propunerea liberalilor pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Totodată, liderul PNL a mai fost întrebat dacă ar fi luat în calcul să preia el șefia Senatului. În acest context, el declara că este deja premier interimar și are deja destule lucruri de făcut din această funcție.

„Deocamdată sunt premier interimar şi sunt foarte multe lucruri de rezolvat”, a declarat Florin Cîțu.

De menționat este faptul că miercurea trecută Ludovic Orban a anunțat că și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În ceea ce priveșet motivele pentru care a decis să renunțe la această funcție, el a spus că nu își mai poate exercita toate atribuțiile atâta timp cât nu mai este președinte PNL.

Totodată, în cadrul declarațiilor făcute după anunțul demisiei, Ludovic Orban mai preciza că un alt motiv pentru care renunță la această funcție îl reprezintă faptul că „gruparea demolatoare cu sprijinul lui Iohannis este pregătită să calce în picioare democrația în România”.