Potrivit unor surse politice, mai mulți lideri de filiale ale PNL, din sudul țării, ar fi avut o întâlnire în care au discutat despre eliminarea lui Florin Cîțu de la conducerea partidului, transmite Digi24.

Cu privire la acest subiect, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a spus că, în acest moment, nu se pune problema schimbării lui Florin Cîțu.

Potrivit lui Rareș Bogdan, dacă această întâlnire a avut loc, ar putea fi vorba despre o întâlnire de coordonare regională, având în vedere că prim-vicepreședinții PNL gestionează mai multe filialele județene.

„Nu văd un pericol în momentul acesta și ar fi o mare greșeală. PNL a ieșit slăbit după o bătălie. Campania internă a fost prea lungă. Aceste patru luni de zile au afectat PNL, a dus și la o mică rupere. Nu se pune problema în momentul acesta să ne concentrăm pe așa ceva. Florin Cîțu este președinte ales. Ar fi culmea ca în loc să ne concentrăm pe guvernare să reintrăm într-o luptă internă. Ar fi o mare greșeală”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

Rareș Bogdan a făcut anunțul momentului! Își dă demisia

Rareş Bogdan a luat foc după ce s-a întâmplat joi în Parlamentul României, la învestirea Guvernului Nicolae Ciucă.

Europarlamentarul şi prim-vicepreşedinte al PNL şi-a certat colegii care nu au avut nicio reacţie şi apoi l-a criticat dur pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a avut un discurs destul de ascuţit la adresa liberalilor, cu toate că PNL şi PSD sunt de acum colegi de guvernare.

“Aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție”, afirmă Rareş Bogdan, care îi transmite lui Ciolacu faptul că PNL nu se va lăsa umilit de nimeni şi nu va fi pus la colţ. Liberalul recunoaşte că preşedintele PSD nu îi este deloc simpatic, însă spune că este suficient de matur să lase asta deoparte.

“Suntem PNL, nu putem fi umiliți de nimeni. Nu vom tolera ca PNL să fie pus la colț. Le spun colegilor mei care se uită și se tem.

În primul rând îi dojenesc, le spun că astăzi ar fi trebuit să reacționeze. A fost prima dată când mi-a părut rău că nu am fost membru al Parlamentului României. Suntem nevoiți să colaborăm cu PSD, nu că ne iubim sau că îmi este simpatic domnul Ciolacu. Nu îmi este deloc simpatic, dar sunt suficient de matur cât să mergem mai departe.

Aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție. Eu cred că domnul Ciolacu a greșit discursul, era scris pentru căderea Guvernului Cîțu. Îi rog pe colegii mei data viitoare când se întâmplă acest lucru să reacționeze. Domnul Ciolacu a încurcat discursurile de bucurie că are România un Guvern. Suntem PNL, nu putem fi umiliți de nimeni. Nu vom tolera ca PNL să fie pus la colț, nu vom tolera ca PNL să nu fie respectat. Partidul are premierul, are un premier bun și am încrede în el”, a declarat, joi seara, Rareş Bogdan pentru Digi24.