În acest context, fostul preşedinte USR Dan Barna a vorbit la Profit TV, despre actuala situație politică, dar și despre opțiunile care există. El susține că USR se gândeşte la o platformă mai largă, pe dreapta, unde cei care văd că România se poate dezvolta pe ceva ce înseamnă valori liberale să găsească un punct de coagulare.

Referitor la PNL, Dan Barna susține că există mai multe voci, care decocamdată rămân discrete, dar care au recunoscut că partidu a ajuns să fie făcut ”franjuri şi că are o mare problemă de legitimitate”.

”Pot fi proiecte punctuale, în care putem colabora cu parlamentarii domnului Orban, deocamdată nu este un partid acolo, vom vedea cum va evolua situaţia. Vom vedea ce se va întâmpla, şi cu acele voci, deocamdată discrete, care recunosc că partidul este făcut franjuri şi au o problemă mare de legitimitate”, a spus Barna.

Totodată, fostul lider USR a maia adăugat că foarte mulți liberali își doresc în continuare dezvoltarea României, iar această alternativă de dreapta ar putea fi oportunitatea lor.

Ce plan are USR

”Ideea noastră este că să construim o alternativă pe partea dreaptă, mai largă decât strict USR, unde cei care văd că România se poate dezvolta pe ceva ce înseamnă valori liberale să găsească un punct de coagulare”, a spus el.

Întrebat cum ar putea să se numească această platfomă, Barna a precizat că totul depinde ed instrumentul politic folosit și e dorința oamenilor politici.

”Vom vedea vehiculul. Vom vedea dacă instrumentul tehhnic este primirea în partid, probabil unii vor decide să vină în USR, sau vor fi oameni care vor dori să se alăture acestui proiect alternativ de dreapta, mai larg, nu doar al partidului nostru”, a afirmat deputatul USR.

Amintim faptul că în urmă cu câteva zile Ludovic Orban a demisionat și el din PNL, precizând că își poate crea oricând un partid politic care să îi poată reprezenta pe români, alături de toți colegii săi liberali.

”Decizia de azi mă face un om liber să îi reprezinte pe oamenii care cred în valorile liberale. Sunt liber să creez o forță politică nouă care să îi reprezinte pe români. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine”, a spus Ludovic Orban vineri, criticându-i apoi dur pe Klaus Iohannis și Florin Cîțu, pe care i-a acuzat că au trădat valorile liberale.