Printr-o intervenție directă în emisiunea moderată de jurnaliștii EVZ Robert Turcescu și Mirel Curea, Sorin Roșca Stănescu a conturat un tablou mai general al episodului USL, alianța condusă de Victor Ponta și Crin Antonescu.

SRS: Era o ostilizare umăr la umăr a PSD și PNL contra lui Băsescu

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu era senator liberal în acea perioadă. „Am fost ales pe listele Uniunii Social-liberale. Este o mare diferență. În 2012 era o ostilizare umăr la umăr a PSD și PNL contra regimului Băsescu și a guvernelor conduse de Băsescu prin intermediul PDL. Nu erau partide dușmane. Exista o compatibilitate relativă între cele două partide. PNL a abandonat cu bună știință componenta națională de atunci”.

Oamenii politici au demonizat reciproc electoratele PSD și PNL”

„Acum se face o asociere a celor două partide în condițiile în care electoratele lor au fost ostilizate de importanți oameni politici, care le-au demonizat reciproc. Le va fi foarte greu să se înșurubeze, mai ales la nivel local”, a conchis jurnalistul.

SRS: Mai are actualul PNL componenta națională? Inquam Photos / Alberto Groșescu

În opinia lui Roșca Stănescu, principala problemă a viitoarei coaliții o reprezintă situația la nivel local. „La nivel central fac o horă a guvernării. La nivel local se joacă o altă horă a PSD și PNL, dar ea e problematică. Va exista o presiune continuă între parlamentarii celor două partide. Văd în PNL-ul actual niște personaje demne de toată stima, mai ales la nivel local, dar sunt marginalizate”. Acesta a conchis că PNL oferă în prezent „un spectacol jalnic”.

Ediția integrală a podcastului poate fi vizionată aici: