Mult timp, Crin Antonescu a fost candidatul USL la alegerile prezidențiale. Cu puțin timp înainte de campanie, visul său s-a năruit. USL s-a rupt, iar el a fost înlocuit cu Klaus Iohannis. A urmat apoi o retragere prematură din politică, pe care nimeni nu a înțeles-o. Ion Cristoiu face lumină în această speță și vine cu o dezvăluire bombă în emisiunea lui Marius Tucă.

Acesta a declarat că sunt zvonuri că la mijloc ar fi vorba despre un șantaj, legat de un dosar în care era vizată soția fostului lider al PNL, Adina Vălean.

Marius Tucă a insistat pe ideeea dosarului, iar Ion Cristoiu a răspuns: “Era tot cu soția, așa se spune”.

“Deci a fost amenințat cu un dosar al soției, al Adinei?”, a întrebat Marius Tucă. “Așa se spune. Întrebați-l pe el. Nu știu, că eu nu am documente. Sunt prudent. Încerc să-mi explic comportamentul lui care este absolut inexplicabil. Nu poți să întrerupi o carieră și să pleci neepuizat. Avea toate șansele”, a conchis Ion Cristoiu.

Jurnalistul a spus și de ce s-a rupt de fapt USL.

“USL s-a rupt pentru că băieții din păduri se tem întodeauna de majorități zdrobitoare. Cei de la servicii guvernează, își fac treaba, să folosesc o expresie improprie aproape, în momentul în care sunt majorități din astea… majoritățile zdrobitoare ale unui partid sau partide îi omoară, dar dacă sunt mai multe din ălea cum era CDR cu ală, cu ăla sau guvern minoritar, apelează la o grupare de acolo … dar și ei s-au destructurat”, a afirmat Ion Cristoiu, conform Mediafax.