„Ciolacu şi gaşca lui sunt vinovaţi şi trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale! În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de anchetă parlamentară pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

România, singura țară din UE care a crescut deficitul bugetar

Șeful de la Finanțe a mai scris că în perioada menționată anterior, România a fost singura țară din Uniunea Europeană care a crescut deficitul bugetar, iar veniturile din taxele suplimentare introduse la momentul respectiv au fost deturnate.

„Deficitul bugetar a crescut deşi PSD a crescut taxe/impozite/accize existente şi a introdus taxe în toate sectoarele din economie. Vom arăta unde s-au dus aceşti bani din taxe suplimentare şi cum a fost deturnată destinaţia lor (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului Bucureşti dar la o scară mai mare).

România fost avertizată de CE în fiecare an pentru deviere semnificativă de la ţinta de deficit structural asumată prin pactul fiscal. În perioada 2017-2019 România nu a mai îndeplinit niciun criteriu necesar pentru aderarea la zona euro”, a precizat Florin Cîţu.

17 țări din UE au încheiat anul 2019 cu un surplus bugetar

Ministrul de Finanțe a mai precizat în mesajul postat pe site-ul de socializare că 17 țări din Uniunea Europeană au terminat anul 2019 cu un surplus bugetar și chiar a dat de exemplu Grecia, al cărei surplus bugetar a crescut de la an la an.

„România a pornit cu un handicap major în această criză. Ciolacu şi gaşca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplătite de 30 de miliarde de lei şi împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde de lei. În aceste condiţii am reuşit imposibilul: o performanţă economică mai bună decât multe alte ţări din UE; cea mai mică creştere a deficitului bugetar; cea mai mică creştere a datoriei publice. Vă garantez că vor plăti toţi – Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc”, încheie postarea Florin Cîţu.