Premierul Florin Cîţu a transmis, vineri, la Baia Mare, că România se află în prezent în top cinci ţări ale lumii care au avut creştere economică în perioada pandemiei coronavirus.

Anunțul lui Cîțu după o întrebare a jurnaliștilor

Premierul a fost întrebat vineri cu privire la un document publicat recent de Comisia Europeană în care se arată că valoarea măsurilor de sprijin luate de România în timpul pandemiei s-a ridicat la 1,63% din PIB. Prim-ministrul Cîţu a rspuns că acestea sunt doar măsurile directe, însă a precizat că trebuie luate în calcul şi garanţiile, astfel ajungându-se la peste 3% din PIB.

“Nu, acolo sunt măsuri care erau directe. Noi ne uităm şi la garanţii. Eu când am spus de peste 3% – şi dacă vă uitaţi este şi analiza celor de la Fondul Monetar – ne uităm şi la garanţii ca măsuri de susţinere a economiei. Iar România a avut soluţia, aveam două soluţii atunci: ajutoare de stat sau garanţii.

Am ales să dăm mai multe garanţii şi vedeţi că a fost soluţia câştigătoare. România are creşterea cea mai mare din UE două trimestre la rând, iar un studiu pe care l-a făcut Deloitte – cred că l-a prezentat ieri sau alaltăieri – arată că România este între cinci ţări din lume care au avut creştere economică în pandemie.

Deci, a fost o măsură bună cea pe care am luat-o noi şi a ajutat şi companiile. Altfel nu aveam creştere economică, dacă era o măsură proastă”, a declarat Florin Cîţu, care a răspuns în acest mod unei întrebări referitoare la măsurile de sprijin acordate firmelor din România în timpul pandemiei COVID-19.

Premierul Florin Cîţu a vizitat, vineri, Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare şi a participat la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României