Florin Cîțu, scos din joc?

Europarlamentarul a fost întrebat sâmbătă, 4 decembrie, dacă va candida în viitor pentru funcţia de preşedinte al PNL, în contextul în care nu a susţinut niciunul dintre cei doi candidaţi la Congresul din toamnă.

„Nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla. Într-adevăr, noi, un grup de 8-10 organizaţii, ne-am întâlnit de mai multe ori pe parcursul derulării competiţiei interne şi nu s-a pus neapărat în discuţie găsirea unui al treilea candidat.

De ce? Pentru că lucrurile erau destul de avansate, pentru că deja echipele erau destul de poziţionate şi susţinătorii erau relativ numeroşi şi împărţiţi între cele două tabere şi pe noi ne-a preocupat mai mult găsirea unor soluţii, a unui compromis în conotaţia pozitivă a lucrurilor, de a crea o echipă comună şi de a găsi o cale comună pentru ca acest congres să se desfăşoare nu într-o competiţie atât de acerbă, ci mai debgrabă într-o competiţie care să aducă o formulă şi o negociere şi să aducă o echipă de leadership la conducere”, a declarat Dan Motreanu la Digi 24.

Fiecare membru din delegația lui a votat cum a dorit

De asemenea, acesta a explicat că nu a impus niciunui membru al organizației pe care o conduce să voteze un anume candidat la Congresul PNL.

„Fiecare membru din delegaţia noastră, fiecare a votat cum am dorit. Nu aş fi impus nici dacă mergeam într-o anumită direcţie, nu e stilul meu de a face politică, nu aş fi impus vreunui coleg să voteze împotriva propriei dorinţe şi propriei conştiinţe”, a completat Motreanu.

Amintim că Dan Motreanu, lider al PNL Giurgiu, a declarat în ziua de 24 septembrie că Congresul PNL este unul ratat deoarece a devenit doar o luptă pentru funcții. În acest context, europarlamentarul a ales să urmeze o cale de mijloc.