Mesaj împotriva actualei coaliţii dintre PNL şi PSD, venit chiar din interiorul Partidului Naţional Liberal!

Dan Motreanu: Pentru România de astăzi, guvernarea cea mai potrivită ar fi fost cu USR

Europarlamentarul liberal Dan Motreanu afirmă că nu este genul de persoană care să părăsească partidul atunci când majoritatea decide altceva, făcând aluzie la Ludovic Orban, însă a subliniat că, în opinia sa, guvernarea cea mai bună ar fi fost una alături de USR.

“Nu sunt unul care să părăsesc partidul atunci când majoritatea din partid decide altceva, dar sunt un membru de partid care cred că, pentru România de astăzi, guvernarea cea mai potrivită ar fi fost cu USR”, a declarat Dan Motreanu, vineri, pentru Digi24.

“Istoria recentă a scenei politice din România ne-a arătat că nu avem o cultură a funcţionării coaliţiilor”

Europarlamentarul a mai spus că nu are încredere într-un proiect PNL-PSD întins pe şapte ani de zile, subliniind că istoria scenei politice din România a demonstrat că nu există “o cultură a funcţionării coaliţiilor, uniunilor, alianţelor”. “Ne despart foarte, foarte multe lucruri”, a mai declarat Motreanu, cu referire la PNL şi PSD.

Întrebat când vor decide liberalii dacă a fost o coaliţie bună şi dacă vor continua cu social-democraţii, el a răspuns:

“E greu de anticipat, când şi cum se va întâmpla. Eu nu cred în 7 ani de zile, nu cred într-un proiect PNL-PSD de şapte ani de zile.

Istoria recentă a scenei politice din România ne-a arătat că nu avem o cultură a funcţionării coaliţiilor, uniunilor, alianţelor şi ne despart foarte, foarte multe lucruri.”

“Timpul va demonstra dacă a fost sau nu o victorie pentru PNL”, a mai precizat Dan Motreanu, potrivit News.ro.

PNRR, un nou program de guvernare!

Totuşi, europarlamentarul PNL a arătat că există şi un element care uneşte, cel puţin în acest moment, cele două mari partide aflate acum la guvernare: PNRR-ul (Planul Național de Redresare și Reziliență), pe care îl numeşte “un nou program de guvernare pentru toate forţele politice”.

“Eu cred că va fi o dezbatere continuă (despre reevaluarea coaliţiei cu PSD – n.red.) pentru că există multe incompatibilităţi între PNL şi PSD. Există, însă, în acest moment un punct comun – PNRR (…) este un nou program de guvernare pentru toate forţele politice”, a mai declarat Dan Motreanu.