Premierul Florin Cîţu dă de pământ cu Vlad Voiculescu, ministrul pe care abia l-a dat afară de la Sănătate. Acuzaţiile lui Voiculescu l-au scos din sărite pe Cîţu care a ieşit la contraatac.

Cîţu, somaţie pentru Dan Barna

Mai mult, Florin Cîţu l-a somat pe vicepremierul Dan Barna să răspundă public la acuzaţiile lui Vlad Voiculescu. “Avem o pandemie, avem de trecut ţara prin pandemie. Nu comentez opinii persoanle. Cum ar fi să comentez ce spune Opoziţia în fiecare zi? Guvernarea e solidă. Coaliţia funcţionează.

Lucrurile au mers bine. Se vor aduce mai multe doze de Pfizer. Guvernul funcţionează bine. Se vede în cifre, în creşterea economică.

Se vede la buget, la cheltuielile cu investiţii. Îi cer public lui Dan Barna, dacă ştia de aceste lucruri, şi ce măsuri a dispus. Să prezinte în Guvern aşa ceva dacă are date în acest. Eu nu cred că au fost date false. Dar domnul Dan Barna e vicepremier şi responsabil de ministerul Sănătăţii.

Dacă are date în acest sens, să le prezinte în şedinţa de Guvern. De fiecare dată ne-am consultat când au fost probleme. Niciodată nu s-au prezentat date în acest sens.

Eu voi face reformă în continuare nu doar declar. Aşa voi face şi acum chiar dacă vor fi piedici sau nu. Sunt colegi în Guvern care vor să facă reformă şi eu îi sprijin.

Nu comentez ce spune o persoană care e acum în opoziţie. Am fost transparent, În şedinţa de luni am spus foarte clar. Sunt acuzaţii pe care le aud din Opoziţie mereu. Îi cer public lui Barna să prezinte public în şedinta de Guvern aceste acuzaţii şi să vină cu dovezi. Să vedem ce soluţii a dispus. Nu s-au prezentat niciodată aceste acuzaţii pentru că luam măsuri”, a spus Florin Cîţu într-o conferinţă de la Cluj Napoca.