Cristina Prună, deputat USR PLUS a fost cea care a abordat acest subiect. Aceasta susține că premierul Florin Cîțu nu a arătat onestitate și transparență atunci când a luat decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu.

Totodată, deputata a ținut să îi reproșeze acestuia că nu a discutat și nu le-a prezentat colegilor de coaliție acea eventuală evaluare pe care i-ar fi făcut-o ministrului sănătății și în baza căreia a decis că acesta trebuie să plece.

„La ședința de coaliție de luni s-a pus în discuție faptul că premierul poate să evalueze mininiștrii, însă orice decizie referitoare la o eventuală demitere se ia doar după o discuție în coaliție.

Mai mult, Dan Barna chiar a propus o întâlnire între Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, întâlnire care nu a avut loc, pentru că Florin Cîțu nu a considerat necesară o astfel de întâlnire, ceea ce pentru noi a fost un semnal că lucrurile s-au înțeles, că discuția este clară pentru toată lumea, că va continua în coaliție și că mergem mai departe”, a declarat Cristina Prună la Digi24.

Întrebată dacă în final USR PLUS îi va cere premierului Florin Cîțu să plece, aceasta a menționat că USR PLUS își va menține aceași poziție anunțată până acum.

„Rămânem fermi pe poziția pe care am anunțat-o ieri, care este o decizie a Birourilor Naționale Reunite USR PLUS, după o dezbatere și o cântărire a argumentelor foarte bună”, a adăugat deputata.

Vlad Voiculescu se întoarce?

Cristina Prună nu a vorbit despre ce va face USR PLUS dacă partenerii de guvernare îl susțin în continuare pe Florin Cîțu drept premier și dacă la ședința coaliției de luni vor merge cu o propunere nouă de ministru al sănătății.

Totuși, aceasta a subliniat faptul că nu s-a pus problema de a ceda Ministerul Sănătății contra unui alt portofoliu în guvern.

„Cu siguranță, țara are nevoie de un ministru al sănătății, la fel cum are nevoie de un guvern coerent, care să funcționeze și care să facă reforme, de aceea noi ne dorim ca aceste discuții în coaliție să aibă loc chiar mai repede de luni. E important să continuăm această guvernare pe principii corecte, pe principiile pe care le-am setat la Vila Lac în luna decembrie. Este important să continuăm reformele și este important să avem un guvern funcțional”, a subliniat deputata.

În ceea ce privește demiterea lui Vlad Voiculescu, deputata USR susține că Vlad Voiculescu începuse niște reforme și trebuia să rămână în funcție. În acest context, el se va bucura în continuu de sprijinul USR PLUS.

De menționat este că afirmația deputatei a fost făcută în contextul în care aceasta a fost întrebată dacă se lucrează cu scenariul ca USR PLUS să-l propună din nou la Sănătate pe Vlad Voiculescu.

„În momentul de față nu vă pot da un nume. Aceasta este o decizie care se ia în forurile statutare ale partidului. Se va lua această decizie în urma evaluărilor pe care le vom face”, a declarat deputata USR PLUS.

Premierul Florin Cîțu este vinovat

Cristina Prună a mai menționat ferm că USR PLUS îl învinovățește direct pe premierul Florin Cîțu, despre care spuen că el este cel care a declanșat această criză. În acest context, partidul a decis să nu mai continue guvernarea cu Florin Cîțu în funcția de premier.

„Încă o dată, ceea ce noi ne dorim este acea discuție în coaliție și considerăm că acela este punctul de la care pot fi luate niște decizii. Noi ne-am pronunțat. Din punctul nostru de vedere, nu mai putem continua cu dl. Florin Cîțu în calitate de premier”, a mai punctat Cristina Prună.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea