Într-o postare pe pagine personală de Facebook, medicul psihiatru Gabriel Diaconu i-a transmis un mesaj premierului Florin Vasile Cîţu în care îi cere să ia măsuri urgente. Precizările acestuia vin în contextul în care România a depășit marți 11.000 de infectări în doar 24 de ore.

Astfel, în mesajul adresat premierului Florin Cîțu, medicul Gabriel Diaconu își exprimă îngrijorarea față de modul superficial în care pandemia pare că este privită de către șeful guvernului.

Totodată, el susține că premierul și-a canalizat atenția asupra ”echipei câștigătoare” cu tot felul de postări pe rețelele de socializare, în timp ce pandemia de coronavirus face ravagii în România. Medicul susține că țara  noastră se face de râs, cu sute de decese în doar 24 de ore.

În același timp, medicul se întreabă dacă Florin Cîțu chiar știe ce înseamnă mii de infectări pentru spitalele din România.

„Ce făcuşi, Vasile… Dacă mai aud mult asta cu “echipa câştigătoare” şi alte bazaconii propagandistice, şpriţate cu postări pe Insta şi realizări măreţe în al ţâşpelea cincinal,

Măi Vasile, Ne trânteşte pandemia. Suntem ca în cartea aia: dulce ca mierea e glonţul patriei, Lasă că ne facem de râs, Vasile,

Ne facem de plâns cu toţii. Azi sunt 200, mâine 300, poimâine 400 de decese de Covid Per 24 de ore. Ai măcar idee ce înseamnă 15-20 de mii de cazuri/ zi? Ca să n-o dăm pe calcule: mult mai mult decât putem absorbi noi în sistemul de sănătate. E ca la viitură, geaba trei saci, acesta e momentul când toţi rostim în cor “fereşte”, a scris medicul.

”Hai cu certificatele alea verzi”

Totodată, psihiatrul Gabriel Diaconu a făcut un apel la Florin Cîțu să ia măsuri mult mai drastice pentru a împiedica evoluția pandemiei. Acesta face apel la empatie, precizând că șeful Executivului trebuie să se gândească mai mult la siguranța populației, în special în această perioadă, pentru a nu deveni ”urât” de români.

„Sunt prea mulţi yesmeni împrejur, Vasile, şi prea puţină voinţă.

Aşa că hai cu măsurile ălea fireşti, Hai cu vaccinarea unde-i musai să fie,
Hai cu certificatele ălea verzi ca în Occident, Dar mai ales, Mai ales, Vasile,

Hai măcar un pic cu empatia. Cu picioarele pe pământ.

Hai cu conştiinţa că guvernezi peste nişte oameni, nu peste nişte trepte sau concepte.

Hai cu sentimentul de apartenenţă la ţara ta care geme, şi curând o să urle, de ce ne aşteaptă.

Hai cu umanitatea. N-ai fost niciodată plăcut. Eşti prea tânăr în politică să începi să fii urât”, a mai adăugat medicul.