Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, are un nou consilier! Este un cunoscut medic

Concret, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, are un nou consilier în persoana medicului Emilian Imbri. Acesta va avea sarcina de a le explica atât profesorilor, cât și elevilor care sunt beneficiile vaccinării.

Mai mult decât atât, ministrul Educației spune că dacă vineri rata de infectare cu noul coronavirus este de peste şase la mie, începând de luni şcolile vor susţine cursurile online. Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu a precizat că el preferă ca unităţile de învăţământ să-și desfăşoare activitate didactică cu prezenţă fizică.

„Colegii mei au centralizat în Ministerul Educaţiei petiţiile primite astăzi: 183 de petiţii (părinţi, profesori) pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică. (…) Sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de şase la mie, sunt foarte speriaţi. (…) Alţii vor să rămână deschise şi după şase la mie. (…) În Bucureşti, spre exemplu, unde astăzi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, sunt foarte aproape de şase la mie – ziua de referinţă este vineri – dacă vineri se depăşeşte şase la mie, după regulile de astăzi, seara, la momentul la care vorbim, şcolile intră în online, cu excepţia şcolilor speciale.”, a spus ministrul la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu: Trebuie să ne decidem

Ministrul Educației a mai spun că trebuie luată o decizie până vineri, o decizie care să fie sustenabilă din perspectiva legală. Sorin Cîmpeanu a mai spus că limita de 6 la mia de locuitori a fost luată de oameni care au foost convinși că nu vom mai atinge acest prag.

”Creşele şi grădiniţele rămân însă deschise cu prezenţă fizică. (…) Până vineri ar trebui să ne decidem într-un fel şi va trebui ca deciziile luate să fie sustenabile din perspectivă legală. Adică să fie bazate pe legislaţie primară. (…) Acum, ne întrebăm cu toţii cum am ales această limită de şase la mie. (…) În momentul în care s-a stabilit acel prag de şase la mie, multă lume a fost convinsă că nu ne vom mai apropia vreodată de el”, a spus Cîmpeanu marţi seara la Digi 24.

Sursa foto: Capital