Florin Cîțu, despre marea relaxare! Măsurile vor fi anunțate joi

Potrivit celor spuse de Florin Cîțu, există un calendar al relaxărilor, în funcție de care măsurile vor fi implementate.

„Am anunțat un calendar al relaxărilor. Ședința de Guvern va avea loc joi și atunci vom anunța măsurile de relaxare. Obiectivul campaniei de vaccinare este de a reduce numărul de cazuri, de a scăpa de pandemie. Aceelerarea campaniei de vaccinare a avut rezultate, scade numărul de cazuri, scade rata de infectare și nu avem niciun motiv să nu mergem mai departe cu această campanie de vaccinare. Valul trei am văzut că a dispărut. Numărul de persoane la ATI este acum la 600, a scăzut de la 1.600, numărul persoanelor pozitivate scade în fiecare zi.

Nu avem niciun motiv să mergem cu această campanie de relaxare mai departe. (…) Am prezentat un calendar al relaxărilor: 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de guvern ar trebui să avem – cred că şedinţa o să fie joi sau vineri – măsurile de 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut şi discuţii cu cei care sunt afectaţi direct. Vom îmbunătăţi unele măsuri în funcţie de aceste discuţii”, spune Florin Cîţu.

Cum vor fi organizate concertele?

De asemenea, Florin Cîţu a vorbit despre organizarea concertelor, punctând că „primul concert va fi la București și apoi la Cluj”.

„Există o explicație pentru ceea ce se întâmplă cu vaccinarea. Cluj, București, Timișoara, Constanța, orașele mari unde avem o aglomerație mai mare, acestea sunt în topul vaccinării, ceea ce înseamnă că aici atingem o imunizare de masă. Bucureștiul este cel mai vaccinat, mai vaccinat decât Clujul, tocmai de aceea primul concert va fi la București și apoi la Cluj.

O să vă spun că va scădea ca procent din PIB până în 2024. În fiecare an scad. Dinamica PIB-ului o să fie mai mare. Vrem de la aparatul public să fie performant. Nu mai vreau ca românii să se gândească cu groază că trebuie să mai plătească o taxă”, a declarat premierul Florin Cîţu, la radio Guerrilla.