Premierul Florin Cîţu îşi doreşte să devină, după congresul PNL din toamnă, preşedintele acestei formaţiuni. Are însă planuri mai mari de atât? Vizează fotoliul de la Palatul Cotroceni?

Florin Cîţu, viitorul preşedinte al României?

Jurnaliştii au vrut să afle adevărul chiar de la Florin Cîţu, prezent vineri la Piatra Neamţ, şi l-au întrebat dacă plănuieşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024. “În acest moment, nu. (…) Ştiu că s-au antepronunţat alţii”, a fost răspunsul prim-ministrului.

“În acest moment, nu. Avem foarte multe de făcut la guvernare. Avem o campanie internă pentru PNL.

PNL întotdeauna va alege un candidat la preşedinţia României, cel care va fi cel mai bine clasat atunci, nu vorbim acum. Ştiu că s-au antepronunţat alţii. Acum nu este momentul”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Piatra Neamţ.

Planurile lui Florin Cîţu la şefia PNL

Şeful Guvernului a mai vorbit şi despre planurile sale, odată ajuns la conducerea Partidului Naţional Liberal. El vrea să aducă înapoi în partid oamenii care s-au depărtat de PNL în ultimii ani, oameni din sectorul privat, care cred în liberalism şi-şi doresc modernizarea României prin investiţii, nu prin asistenţă socială sau pomeni electorale, transmite News.ro.

“Când voi fi preşedintele PNL, voi aduce înapoi oamenii care s-au depărtat de PNL în ultimii ani, oameni din sectorul privat, oameni care muncesc, oameni care plătesc taxe, impozite, oameni care cred în liberalism, oameni care se uită la noi şi aşteaptă modernizarea României, aşteaptă modernizarea României prin investiţii, nu prin cheltuieli cu asistenţa socială sau prin pomeni electorale”, a mai precizat Cîţu.

Orban: A fost surpriză pentru mine că şi-a anunţat candidatura

Tot vineri, aflat şi el într-o vizită în teritoriu, în judeţul Gorj, contracandidatul lui Florin Cîţu la şefia PNL, Ludovic Orban, actualul preşedinte, a spus că a fost surprins de anunţul candidaturii premierului pentru conducerea PNL.

“A fost surpriză pentru mine că şi-a anunţat candidatura, chiar a fost o surpriză, dar n-am încercat să-l conving să se retragă, pentru că în politică trebuie să fii serios.

Dacă anunţi că îţi depui candidatura, trebuie să fii consecvent. Dacă acum îşi anunţă candidatura şi mâine îşi retrage candidatura, poate fi privit ca neserios în acest demers”, a precizat Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea