Florin Cîțu, despre concedierile de la Ministerul Economiei. Ce se va întâmpla, de fapt, cu angajații

Așadar, prim ministrul a anunțat că încă nu a văzut proiectul de lege, dar spune că este vorba despre redefinire, subliniind că nu vor exista concedieri ci doar comasări.

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că e vorba de redefinire, directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale și poate sunt mai puține.”, spune premierul.

Este foarte complicat să faci concedieri

Florin Cîțu a continuat prin a spune că, în condițiile actuale, este complicat să faci concedieri. Cu toate acestea, se pot reduce costurile prin comasarea direcțiilor.

”(…) Este mai complicat. Eu vă spun că o reorganizare în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasarea direcțiilor și exact ce am spus eu să se întâmple. Toate ministerele trebuie să facă reorganizări pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu.

Ce spunea ministrul Economiei

Înainte de precizările prim ministrului, Claudiu Năsui a anunțat că va face reduceri importante de posturi din cadrul ministerului pe care îl conduce.

Ministrul Economiei a spus că va exista o reducere de 39% din funcțiile de conducere și 30% din funcțiile de execuție.

Cei care vor rămâne în minister vor da concurs pe posturi. El spune că ministerul a ajuns să aibă foarte multe structuri și șefi ca urmare a „multiplelor despărțiri și comasări de ministere”.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României