Premierul Florin Cîţu a vorbit despre cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Acesta a subliniat faptul că spre deosebire de valul trei, diferența va fi una ”vitală.

Mai exact, Florin Cîțu susține că in timpul valului trei al pandemiei, românii nu aveau posibilitatea să se vaccineze, însă acum această modalitate este una foarte simplă. Totodată, el a mai subliniat faptul că sistemul medical este mai bine pregătit, atât pentru transfer rapid, cât și pentru Terapie Intensivă.

”Încă din timpul valului 3 am spus foarte clar că nu vom renunţa la capacităţile noastre pentru COVID. Vreau să avem un sistem prin care să putem să transferăm rapid, dacă este nevoie, paturi din sistemul COVD şi non-COVID, paturi ATI. Sunt sigur că Ministerul Sănătăţii a ţinut cont şi o să fie pregătit pentru valul patru”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei

Premierul a mai adăugat că diferenţa faţă de valul trei este că acum putem să ne vaccinăm oricând, oricunde, cu orice tip de vaccin”.

Florin Cîțu susține că vaccinul anti-covid rămâne cea mai eficientă soluție în lupta cu noul coronavirus, iar românii trebuie să se vaccineze într-un număr cât mai mare pentru ca valul patru să nu fie unul foarte violent.

”Este o difrenţă vitală în ceea ce priveşte lupta cu acest virus. Vaccinul este singura soluţie, avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm”, a afirmat Cîţu.

El a fost întrebat și despre numărul persoanelor care se vaccinează anti-covid, fiind într-o scădere continuă. În acest context, Florin Cîțu susține că în România vaccinul nu este obligatoriu, iar românii pot alege dacă doresc sau nu să îl facă.

”În România vaccinul nu este obligatoriu”, a mai spus Florin Cîțu.

De menționat este faptul că, potrivit estimărilor făcute de spcialiști, cel de-al patrulea val al pandemiei ar urma să înceapă în toamna acestui an.