Actualul Guvern nu are intenția de a implementa reforme importante, cum ar fi cele referitoare la salarizare sau sistemul de pensii, consideră fostul președinte al PNL și premier Florin Cîțu. El consideră că acest lucru se datorează temerilor legate de pierderile electorale pe care le-ar putea suferi în urma acestor măsuri.

Nu se vor face reforme importante

„Vă daţi seama, nu se poate face o reformă a salarizării, care are doar câteva principii simple acolo. Sau această guvernare nu poate să facă. Această guvernare, sau această echipă care este acolo, nu poate să facă o reformă simplă a salarizării care să aibă venituri legat de performanţă.

Am pus acolo limita sporurilor la 20% pe angajat şi sporul este ceva ce primeşti la final de an dacă ţi-ai făcut treaba, nu este ceva care vine lunar. Sunt câteva principii acolo, simple, şi nu s-au făcut încă. La fel la reforma pensiilor: un principiu foarte clar, pe contributivitate toată lumea.

Nu cred că este nimeni în România absurd, să nu fie de acord cu asta, toţi pe contributivitate, nu s-au făcut. Dacă nu se pot face aceste lucruri simple… şi nu s-au făcut nu pentru că nu se pot face, pentru că cei care ar fi trebuit să le facă cred că vor pierde electorat şi în loc să facă lucruri bune pentru România şi pentru români, încearcă să-şi păstreze posturi şi locuri”, a afirmat Florin Cîţu la Prima News, marţi seară.

În acest context, Cîţu a susţinut că este mai dificilă o eventuală reformă constituţională.

Coaliția de guvernare a ajuns la limită

De asemenea, Cîțu îl critică și pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că se află într-o permanentă campanie electorală și atacă electoratul liberal. În opinia sa, coaliția guvernamentală „a depăşit termenul de expirare” şi nu mai acționează în interesul românilor.

„Marcel Ciolacu este în campanie pentru anul viitor, pentru prezidenţiale, pentru ce vrea el, dar este în campanie. Şi atunci trebuie să protejeze propriul electorat şi să lovească în electoratul adversarilor, PNL.

Pentru că orice ar spune oricine, PNL este adversar şi atunci loveşte în electoratul PNL, ne face pe noi să fim mai mici, să fim vulnerabili şi el încearcă să-şi întărească propriul electorat”, a adăugat Florin Cîţu.

„Politic, cred că această coaliţie a ajuns la limită, a depăşit termenul de expirare şi deja face rău românilor”, a afirmat Florin Cîţu.