Florin Cîțu, deranjat de lipsa de reacție a lui Orban: Nu văd de ce l-am supărat

După dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că declarațiile făcute de către Florin Cîțu nu au fost potrivite în contextul moțiunii de cenzură.

„A tranşat. Verbul ‘a tranşa’ înseamnă ‘a separa’, ‘a împărţi’ (n.r. – aluzie la termenul folosit de premierul Florin Cîţu). Mi se par total nepotrivite declarațiile. Ca premier care este în faţa unei moţiuni de cenzură trebuia să se concentreze pe prezentarea rezultatelor pozitive ale guvernării, de asemenea, să combată orice argument şi mai ales orice minciună care a fost cuprinsă în moţiunea de cenzură. Nu era locul potrivit pentru a vorbi de Congresul PNL şi lucrul ăsta îl ştie toată lumea, nu trebuie să-l spun eu”, a comentat Orban, după dezbaterea moțiunii.

Ce spune Florin Cîțu

După declarațiile făcute de Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu a fost invitat într-o emisiune la Digi 24 unde a comentat declarațiile șefului PNL. Premierul a spus că a încercat să le trimită un mesaj celor din PSD.

„Eu am vrut să le spun celor din PSD că nu există nicio șansă să se implice în alegerile PNL (…) Eu rămân în continuare inamicul numărul 1 al PSD”, a comentat Cîțu.

Ulterior, prim ministrul a vorbit și despre numulțumirile pe care șeful liberalilor le-a acut cu privire la declarațiile sale și s-a arătat nemulțumit de lipsa de reacție din partea lui Orban atunci când senatoarea Diana Șoșoacă i-a spus că dacă îi să 2 minute îl poate scăpa de Florin Cîțu.

„Nu văd de ce l-am supărat (pe Ludovic Orban – n.red). Eu în Parlament am văzut altceva. Un senator independent (Diana Șoșoacă) a cerut 2 minute ca să îl scape pe Orban de Cîțu. Asta m-a deranjat, ca nu a fost absolut nicio reacție din partea domnului Orban. El chiar nu avea nevoie de altcineva ca să o oprească”, a spus Cîțu.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României