Florin Cîțu a fost întrebat, vineri, dacă România va fi nevoită să apeleze la împrumuturi externe, în cazul în care se va prefigura o nouă criză economică la nivel mondial. Totuși, premierul a negat că țara noastră ar putea să ajungă din nou în această situație.

Reacție îmbucurătoare a lui Florin Cîțu

“Am trecut printr-o criză economică globală anul trecut, cea mai mare criză din ultima sută de ani şi am ieşit cu fruntea sus. (…) România a avut cea mai mare creştere economică două trimestre la rând din Uniunea Europeană.

Deci am trecut cu bine prin cea mai mare criză din ultima sută de ani. Vă daţi seama că acum suntem mai pregătiţi pentru orice alt şoc. (…) Nu îmi este teamă de niciun şoc negativ, oricare ar fi el”, a explicat Florin Cîţu vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Consiliului Judeţean Maramureş, premierul fiind într-o vizită la Baia Mare.

Revenirea economică, rezultatul unei relații corecte între stat și antreprenori

Premierul adăugat că la baza revenirii economiei s-a aflat o relaţie corectă între stat şi antreprenori.

“Am încredere în antreprenorii români. Atunci când faci lucrurile corect din partea statului, plăteşti facturi la timp (…), când faci lucrurile corect pentru antreprenorul român şi îl laşi în pace (…), antreprenorul român face treaba. Asta a fost, de fapt, cheia succesului anul trecut, am lăsat antreprenorul român să-şi facă treaba şi vom merge şi mai departe pe aceeaşi formulă”, a mai declarat premierul, explicând cum a reușit de fapt imposibilul.

Puteți urmări mai jos conferința completă realizată de premierul Florin Cîțu în Baia Mare.

Florin Cîțu, vizită la Baia Mare

Prim-ministrul Florin Cîţu a participat, vineri, la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş. El a vizitat, anterior, Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din municipiul Baia Mare.

Sursă foto: Facebook