Surse din PNL au declarat pentru Radio Europa Liberă că situația din PNL este mai complicată ca niciodată. Potrivit surselor citate, Ludovic Orban le-ar fi transmis primarilor, în timpul vizitelor din teritoriu, că Florin Cîțu va fi înlocuit din funcția de premier, în cazul în care va pierde bătălia la Congres, pentru conducerea partidului.

De menționat este faptul că, precizările lui Orban ar fi venit în contextul în care, premierul Florin Cîțu a blocat unele propuneri venite din partea organizațiilor pentru șefia unor agenții importante, mai precizează sursele citate.

Un alt lucru important de menționat este faptul că, întreaga competiție politică pentru șefia PNL ar putea avea efete puternice și asupra instituțiilor din România. Mai exact, sursele citate susțin că funcția de premier a ajuns să fie jucată în cadrul Congresului PNL, iar lucrurile au început să fie spuse direct la întâlnirile cu organizațiile din teritoriu.

Florin Cîțu ar putea pierde funcția de premier

Totodată, Ludovic Orban, actualul lider PNL și-a informat direct toți colegii că Florin Cîțu va pierde sprijinul său pentru funcția de premier dacă va pierde bătălia de la Congres.

Același surse au mai precizat că deși în public nu se spune nimic, în interior au loc discuții aprinse pe tema posibilului nou lider de partid.

„Lucrurile nu se spun încă public, dar se discută în teritoriu. Primarii întreabă cine o să fie premier după Congres, dacă rămâne Cîțu în orice condiții sau se poate schimba premierul. Orban le spune că dacă va câștiga șefia partidului, Cîțu va pleca acasă”, au declarat surse din conducerea PNL.

Ludovic Orban a fost contactat de Europa Liberă pentru a oferi o serie de declarații în acest sens. Întrebat dacă funcția de premier va depinde de cine va câștiga Congresul, Ludovic Orban a precizat că o decizie privind viitorul PNL urmează să fie luată imediat după Congres.