Florin Cîțu, bombă pe scena politică! Președintele Camerei Deputaților ar putea fi de la AUR?

Totodată, Florin Cîțu a refuzat să explice care ar putea să fie propunerea PNL pentru postul de șef al Camerei Deputaților, în contextul în care Ludovic Orban și-a anunțat demisia.

„Se va vota. Acolo se negociează pe vot. Noi vom avea un reprezentant. O să fie votată în BEX a PNL. Trebuie să vedem că demisia își urmează cursul. O să vedem cum iese la vot. S-ar putea ca ei să dea un președinte, poate de la AUR, nu știu”, a transmis Florin Cîțu.

Cine ar putea veni în locul lui Florin Cîțu

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a vehiculat numele lui Lucian Bode şi Nicolae Ciucă ca posibile variante de premier desemnat. „Da, se pare că în ipoteza în care USR îşi menţine punctul de vedere extrem de dur pe zona asta, responsabilitatea noastră ne poate conduce spre acea variantă”, a declarat parlamentarul PNL, la RFI.

În ceea ce privește varianta Florin Cîțu pentru funcția de premier, liberalul susține că „PNL merge la consultări cu propunerea Florin Cîţu prim-ministru, pentru ipoteza în care vom reuşi să degajăm o majoritate”.

El a subliniat faptul că în momentul de față România are nevoie urgentă de un Guvern, iar șeful statului trebuie să decidă acest lucru cât mai repede.

„În ipoteza în care nu reuşim să degajăm o majoritate, pentru a nu exista acel tip de discuţii că PNL se agaţă de putere sau Florin Cîţu se agaţă de putere, am luat decizia ca, repet, în ipoteza în care nu se degajă o majoritate, preşedintele să poată verifica şi alte posibilităţi, pentru că România are nevoie de guvernare şi pentru că este apanajul preşedintelui să identifice după consultări acea personalitate politică care ar putea să creeze majoritatea parlamentară care să susţină un Guvern stabil”, a adăugat el.