Autorităţile din România vorbesc în fiecare zi despre succesul de până acum al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi îndeamnă populaţia să continue să vină, în număr cât mai mare, pentru a se imuniza.

Cîţu: Dacă Germania face asta, cred că şi pentru noi este OK

Miercuri, premierul Florin Cîţu a vorbit în faţa jurnaliştilor despre nevoia de a motiva populaţia din România să se vaccineze, precizând că i se pare normală şi oferirea de diverse facilităţi pentru cei care merg să se imunizeze.

Întrebat dacă asta nu ar constitui discriminare, Cîţu a replicat: “Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este OK.”

Printre astfel de facilităţi, care sunt deocamdată la nivel de propuneri ce vor fi discutate cu toate ministerele implicate, se numără, spre exemplu, accesul în restaurante la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate.

Acordarea de facilităţi pentru cei vaccinaţi constituie sau nu discriminare?

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat de către jurnalişti dacă acordarea acestor facilităţi nu ar însemna discriminare.

“Eu am spus cum aş vedea eu lucrurile şi acestea sunt propunerile. Există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are propriul mod de a motiva populaţia.

Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok. Este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie”, a precizat, miercuri, şeful Guvernului.

Cu o zi în urmă, premierul Florin Cîţu transmitea public faptul că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, de la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. Premierul a vorbit şi despre facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate pentru aceştia.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României