Ce s-a discutat în coaliție despre bugetul pe 2022? Florin Cîțu: Vom vedea care este varianta. Astăzi nu avem

Florin Cîțu a declarat marți, 7 decembrie, că „vom vedea care este varianta de buget”. Potrivit celor spuse de liderul PNL la Senat, varianta nu este disponibilă deoarece ministrul Finanțelor nu a venit în coaliție cu această propunere de buget.

„Vom vedea care este varianta de buget, nu avem astăzi”, a declarat Florin Cîțu.

Nu sunt niciun fel de poziții antagonice

De asemenea, acesta a vorbit și despre discuțiile din interiorul coaliției, punctând că „nu sunt niciun fel de poziții antagonice”.

Ne-am asumat deficitul bugetar. E o strategie pe care am discutat-o cu Comisia Europeană, cu partenerii internaționali, o strategie apreciată şi premiată de agenţiile de rating”, a declarat liderul PNL.

Mai apoi, Florin Cîțu a spus că se pot face mai multe lucruri despre deficit. Astfel, Ministerul Finanțelor poate să găsească resurse suplimentare sau să se facă o colectare mai mare, susține Cîțu.

„Anul trecut a crescut colectarea. Veniturile sunt mai mari cu 20 miliarde lei faţă de începutul anului şi fără să fie crescute taxele. Deci se poate. Avem dividende de la companiile de energie”, a completat Florin Cîţu.

Bugetul pe 2022 se votează până pe 20 decembrie

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că până pe data de 20 decembrie legea bugetului de stat pe 2022 va fi prezentată în Parlamentul României pentru dezbatere şi vot, potrivit celor spuse de purtătorul de cuvânt al PNL.

Declarația lui Ionuţ Stroe a fost făcută luni, 6 decembrie, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlamentul României pentru a fi dezbătură şi adoptată la timp”, a declarat Ionuț Stroe.

De asemenea, acesta a arătat că discuţia a vizat şi chestiunile de fiscalitate, sau strategia fiscal-bugetară.

„Este un subiect de interes, politica fiscal-bugetară pe 2022, parte a bugetului de stat pe 2022. Am concluzionat şi ne-am reafirmat poziţia legată de noi taxe care cu siguranţă nu vor exista în acest buget. Ţinem fiarte mult la acest lucru”, a declarat Ionuţ Stroe.