Premierul României, Florin Cîțu, susține că România a ieșit cu fruntea sus din această perioadă datorită aplicării principiilor liberale. El a adăugat că se poate și mai bine de atât, în condițiile în care, partidul din care face parte are resurse, dar și oameni care nu vor să mai facă  compromisuri.

Florin Cîțu a mai adăugat că este nevoie de un partid puternic cu oameni de valoare în fiecare funcție.

„Ba da, conducerea de până acum a fost europeană. România a ieșit cu fruntea sus tocmai pentru că a aplicat principii liberale. Dar cred că trebuie să forțăm!

PNL conduce această coaliție de guvernare, dar cred că poate mai mult: are resurse și oameni care nu mai vor să facă compromisuri. Evident că au fost și momente dificile. Eu nu voi face compromisuri niciodată! PNL să poată implementa măsurile, iar pentru acest lucrum trebuie să fim la guvernare cel puțin 8 ani de zile.

Eu pot să aranjez și să pregătim terenul, dar avem nevoie de un partid puternic În fiecare funcție să fie oameni de valore”, a spus Cîțu, la Digi24.

Emil Boc candidează la președinția PNL?

El a vorbit și despre Emil Boc, despre care susține că nu a spus clar dacă va candida la șefia PNL. Floriin Cîțu susține că din punctul său de vedere cursa pentru conducerea partidului este deja ”tranșată”, iar liberalii vor ieși mai puternici.

Premierul susține că el este omul care poate duce partidul în următoarea etapă și știe totodată că lucrurile pot merge mai bine decât au mers până acm.

Nu am discutat cu domnul Emil Boc despre o posibilă candidatură a sa în fruntea PNL. Oamenii pe care i-am adus lângă mine au demonstrat unde conduc. Din punctul meu de vedere această competiție e deja tranșată. Nu mai trebuie să demonstrez că această guvernare este de succes.

Este o competiție în care PNL o să iasă mai puternic. Eu zic că se poate mai bine. Faptul că vreau această responsabilitate arată că lucrurile ar putea să meargă mai bine. Eu zic că sunt omul care poate duce partidul în următoarea etapă”, a mai spus Florin Cîțu.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin