Premierul Florin Cîțu a declarat că președintele Klaus Iohannis este de mare ajutor în ceea ce privește Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Premierul consideră că președintele știe cel mai bine despre PNRR, pentru că a negociat pentru acesta.

„Nu este vorba despre discuții de mediere. Președintele a negociat pentru PNRR și știe cel mai bine. E bine să ai pe cineva care să vină din afară să vadă cum evoluează lucrurile. Este un ”fresh eye”. Întotdeauna avem nevoie de cineva care să aibă o opinie din afară. Este domnul președinte, sunt și alții. Sunt și discuții politice.”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

Președintele, discuții cu Guvernul despre PNRR

Amintim că, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că discuţiile avute în ultima perioadă cu membri ai Guvernului au vizat pregătirea proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, arătând că acestea vor viza, în principal, spitalele, şcolile, mediul şi locurile de muncă.

“Până în aprilie, vom avea un Plan Naţional coerent, care va fi depus la Comisia Europeană şi, imediat după ce se primesc toate aprobările necesare, vom începe implementarea în spitale, în şcoli, în locuri de muncă şi pentru mediu. Vom avea în cadrul acestui plan şi multe alte zone care sunt extrem de importante pentru români”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a arătat că România poate să obţină fonduri europene “semnificative” prin PNRR, având la dispoziţie peste 30 miliarde de euro.

“Sunt oportunităţi uriaşe şi vrem să le folosim. Vrem să folosim aceşti bani pe mai multe paliere”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a subliniat că este nevoie de investiţii “semnificative” în spitalele din România.

“Este, după părerea mea, nevoie de investiţii semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România, dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni de zile. Aşa ceva nu are voie să se mai întâmple”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei