Klaus Iohannis a fost umilit crunt de actorul Florin Călinescu, cel care a înființat partidul verde și care în prezent este președintele formațiunii politice.

Dezvăluirile actorului vin în contextul în care acesta a fost chemat ca martor la Tribunalul București, într-un proces în care e implicat Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan sau Laura Georgescu. Se pare că actorul nu știe motivul pentru care a fost chemat ca martor, având în vedere că nu a avut nicio relație cu Hrebenciuc.

„Povestea cu partidul nu are niciun sens să o dezvoltăm. Partidul Verde, în congresul din august 2019, a fost înregistrat la Tribunalul București. Primesc acasă o hârtie să fiu martor în data de… unde să fiu martor? Păi ați fost cerut martor.

Am fost chemat într-un proces cu Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și fosta președintă a CNA, Laura Georgescu. O să mă duc să întreb instanța în ce calitate m-au chemat. N-am avut nicio relație cu domnul Hrebenciuc”, a spus actorul la Radio Guerilla.

Iohannis, umilit crunt

Pe lângă povestea cu Tribunalul, Florin Călinescu a făcut și câteva dezvăluiri despre partidul său. Actorul a precizat că își dorește să găsească oameni capabili, interesați să intre în Partidul Verde.

„Probabil câțiva europarlamentari, un acces în Paralament, dar nu mă mulțumește cu nimic accesul în Paralament dacă nu depășim un anume procent”, a spus el.

În ceea ce privește actualele partide prezente pe scena politică, Florin Călinescu susține că acestea nu vor face absolut nimic din ce au promis. De asemnea, el a lansat un atac dur și la adresa președintelui Klaus Iohannis, care în opinia sa, cu noua jucărie ”va distruge PNL”.

În ceea ce privește USR, actorul este de părere că acest partid ”trebuie să dispară”.

„Eu cred că politic PSD, PNL, USR PLUS și AUR ne vor face un mare serviciu până în 2024 pentru că nu au cum să rezolve lucruri. Sloganul meu a fost să-i lăsăm pe alții să vomite, iar noi să încercăm să rezolvăm ceva. Nu si vor face treaba că nu au cum. Se vor compromite. Probabil ar trebui să dislocămm ceva din USR – PLUS. Trebuie să dispară, acolo colcăie de informații și servicii.

Trebuie să găsim tineri. Noua jucărie a lui Iohannis va distruge PNL, asta e clar”, a adăugat președintele Partidului Verde.