Alertă în PNL! A fost trimis în judecată. Este vorba despre Mihai Chirica, primarul Iașului. Acesta a fost trimis în judecată de către  procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Acuzațiile au legătură cu perioada când Mihai Chirica era viceprimar. În 2013, acesta ar fi  întocmit caietul de sarcini pentru achiziționarea a patru autoturisme astfel încât acestea să nu poată fi cumpărate decât de la Skoda.

Alături de Mihai Chirica, spun procurorii, au fost și Gheorghe Nichita, Tomorug Petru Dumitru, la data faptei director executiv al Direcţiei Tehnice şi Investiţii din cadrul unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi, Florescu Dopina, la data faptei şef al Serviciului Juridic din cadrul unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi, şi Chișcă Costică – Eugen, la data faptei şef al Serviciului Administrativ din cadrul unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi.

Alertă în PNL! A fost trimis în judecată. A fost demarată o procedură de achiziție „nelegală”

Procurorii precizează că persoanele anterior menționate au demarat o procedură de achiziţie „nelegală”, procedură în baza căreia, la data de 16.05.2013, Municipiul Iaşi a încheiat patru contracte de leasing operaţional, în calitate de utilizator, având ca obiect trei autoturisme marca Skoda Octavia şi unul Skoda Superb.

Trebuie menționat că la acel moment nu era permis ca autoritățile și instituțiile publice să preia în leasing autoturisme. În plus, durata contractului a fost de 4 ani.

Procurorii au reţinut că prin contractul respectiv s-a produs o pagubă bugetului local al Municipiului Iași, în cuantum de 503.482,17 lei, scrie româniatv.net.

Au fost aprobate mai multe documente

În perioada în care Mihai Chirica îl înlocuia pe Gheorghe Nichita, care era reținut în altă cauză, acesta a aprobat mai multe documente prin care se solicita „achiziţionarea a 4 (patru) autoturisme cu un grad de operativitate ridicat şi dotate corespunzător”, aprobând ulterior şi Caietul de sarcini privind furnizarea” acestora prin leasing operaţional.

În document au fost „inserate specificaţii tehnice proprii unui anume producător şi unei anume mărci, respectiv ale mărcii Skoda”, arată procurorii.