Cifra de afaceri consolidată a Flamingo International a scăzut cu 53% în al treilea trimestru, la 19,3 milioane de euro, compania încheind astfel primele nouă luni cu afaceri de 63,7 milioane euro, cu 48% mai reduse faţă de aceeaşi perioadă din 2008.

În al treilea trimestru, compania a avut pierderi de 2,7 milioane euro, cu 34% peste rezultatul negativ din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor din raportul Consiliului de Administraţie, publicat miercuri pe site-ul Flamingo.

Pierderi de aproape 15 milioane de euro

Pierderile din primele nouă luni au totalizat 14,8 milioane euro, valoare de peste patru ori mai mare decât în intervalul ianuarie-septembrie 2008.Raportul analizează rezultatele financiare ale Flamingo International, Flanco International şi Flamingo Computers.

Pe partea de distribuţie (wholesale), afacerile Falmingo au coborât cu 86% în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadă din 2008, în condiţiile în care compania a vândut, în luna martie, divizia de distribuţie către distribuitorul IT Asesoft Distribution.

În primele nouă luni, vânzările din distribuţie au însumat 16,4 milioane euro, fiind cu 63% mai reduse decât în intervalul similar al anului trecut. Pe partea de retail, compania a avut în perioada iulie-septembrie o cifră de afaceri de14,9 milioane euro, în scădere cu 30% faţă de valoarea din acelaşi interval din 2008. Totodată, vânzările din retail au scăzut cu aproape 35% în primele nouă luni.

SURSA:Mediafax