Firea nu-i respectă pe părinți. Aceste acuzații explozive au fost lansate de candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan, care a acuzat-o pe cea care conduce Primăria Capitalei că a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din clasa unde s-a lăsat pozată. Mărul discordiei este poza cu edilul general al Capitalei alături de copiii ei în clasă, la deschiderea anului şcolar. În opinia lui Nicușor Dan, acesta este o dovadă că „Firea şi Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalţi părinţi”.

„Această poză este imaginea privilegiului şi dovada că Firea şi Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalţi părinţi. Ei – Firea şi Pandele – au voie să intre în şcoală în plină pandemie, ceilalţi părinţi, nu. Ei au voie să-şi ducă copiii în clasă, ceilaţi părinţi, nu. Cel mai grav însă este că, prin încălcarea discreţionară a normelor sanitare impuse de către autorităţi, familia Firea-Pandele a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din acea clasă. Auto-privilegierea prin abuz de putere este un mod obişnuit de acţiune al actualului primar.

Până nu demult, nu putea ajunge la Primărie decât cu o coloană cu girofar de la Poliţia locală, care să-i deschidă drumul din Voluntari în Bucureşti. La Primărie, la fel ca Elena Ceauşescu, le ordonă directorilor să-i ţină trena la prezentarea «măreţelor realizări» ale mandatului său, să o aprobe şi să o aplaude. Acum, când vrea să aibă parte de momente plăcute în prima zi de şcoală, intră în clasele şcolii, în timp ce părinţii îşi lasă copiii, cu inima strânsă, în faţa porţii”, a scris Nicuşor Dan luni pe Facebook. .

El a adăugat că „voi, toţi cei care aveţi copii sau nepoţi de şcoală, pe care a trebuit să-i lăsaţi azi la poarta şcolii fiindcă n-aţi avut voie înăuntru, mai priviţi o dată această poză”.

În context, trebuie spus că primarul Capitalei şi soţul său, primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele s-au fotografiat luni cu cei doi fii ai lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor. Imaginile, în care niciunul dintre cei patru membri ai familiei Firea-Pandele nu poartă mască, au fost postate de Firea pe contul său de Facebook. După ce au apărut mai multe crtitici, Firea le-a șters.