Gabriela Firea a vorbit despre marea înșelătorie care este pusă la cale chiar acum și prin care o românii vor fi obligați fie să renunţi la pensie, fie să renunţe la salariu. Liderul PSD a făcut referire la declarația vicepremierului Raluca Turcan care a spus că Guvernul nu exclude să introducă posibilitatea creșterii opționale a vârstei de pensionare la 70 de ani.

„Şi astăzi oricine poate lucra după vârsta de pensionare, iar în acest caz îşi va lua şi pensia la care a contribuit şi salariul pentru care munceşte. Înşelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să munceşti până la 70 de ani, va trebui să renunţi la pensia la care ai dreptul pentru că ai contribuit. Deci te obligă fie să renunţi la pensie, fie să renunţi la salariu. În mod natural, alegi salariul pentru că e mai mare. Deci, ajungi să lucrezi până la 70 de ani”, adaugă ea.

Atenție mare la majorările de la 1 septembrie

Mai mult chiar, Firea a devoalat și motivul real al alegerilor anticipate: PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ.

„Dacă ar fi doar jigniri…, dar sunt şi umilinţe şi măsuri nedrepte pe care le-a luat sau le pregăteşte Guvernul PNL. Las şi eu aici o opinie argumentată: motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ. De aceea vrea alegeri înainte de 1 septembrie, ca să nu deconteze electoral”, a scris primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook.