Maria Vorontsova ar fi membră activă a unui grup de chat Telegram folosit de absolvenți ai Departamentului de Medicină al Universității de Stat din Rusia, susține jurnalistul rus Dmitri Kolezev.

Acesta a publicat, miercuri după-amiază, câteva capturi de ecran cu mesajele postate de fiica președintelui rus, primite de la un membru oficial al grupului de chat de pe Telegram.

Maria Vorontsova ar fi participat sub numele de „Maria V”. Când s-a alăturat grupului de chat în toamna trecută, Maria V. s-a prezentat drept „Maria Vorontsova – promoția 2011”, ceea ce coincide cu ceea ce știu reporterii ruși despre educația ei.

„Permiteți-mi să subliniez din nou că nu putem afirma fără echivoc că Maria V. este adevărata Maria Vorontsova, fiica lui Vladimir Putin. Dar dovezile circumstanțiale și două surse indică faptul că este.

În acest caz, ne putem imagina ce crede cineva din cel mai apropiat mediu familial al președintelui despre evenimentele care se desfășoară astăzi.

Dacă aceasta este cu adevărat Maria Vorontsova, se pare că rudele mai tinere ale lui Putin împărtășesc viziunea lui asupra lumii.

Și asta înseamnă că există mai puține motive pentru a te aștepta la opoziție în cercul interior al lui Putin și înseamnă că este în general inutil să încerci să apelezi la Maria cu rugăminți de a-și influența tatăl și de a opri războiul, așa cum au încercat să facă activiștii [în cadrul demonstrațiilor] de la casa fostului soț din Europa”, a explicat Dmitri Kolezev, relatează site-ul independent rus Meduza.

Ce crede fiica lui Vladimir Putin despre războiul din Ucraina?

Fiica lui Vladimir Putin a criticat aspru atitudinea occidentală față de țara sa. De asemenea, aceasta a scris câteva opinii personale despre războiul din Ucraina.

„Nimeni din Occident nu are nevoie de țara noastră pentru a fi prosperă. Ei au făcut întotdeauna tot posibilul pentru a se asigura că acest lucru nu se întâmplă. Și vor continua să facă asta.

Dacă dintr-o dată, așa cum aproape s-a întâmplat în anii 90, Rusia devine un apendice cu drepturi depline asupra materiei prime al Statelor Unite și al UE, voi fi curioasă să văd pe cine dai vina pentru faptul că nu trăim într-o economie prosperă.

În 2008 au început primele sancțiuni, care amenințau că mozzarella va dispărea de pe rafturile magazinelor. Toată lumea s-a speriat! Cum vom supraviețui acum? Fara mozzarella italiană!? Și acum?

Mai respirăm? Așa s-ar părea. Acum avem chiar și propria noastră mozzarella. Și ceva din toate acestea a fost posibil în anii 90? Nu”, a scris Maria V pe grupul de chat de pe Telegram.

„Nu suntem nemții în anii 30. Dacă suntem ceva, suntem”, a spus Maria V, referindu-se la războiul din Ucraina.

Maria Vorontsova, critici dure la adresa SUA

Aceasta este ferm convinsă că NATO ar fi stabilit o prezență militară permanentă în Peninsula Crimeea, dacă ar fi avut această ocazie. Totodată, ea a reinterat afirmațiile autorităților ruse despre presupusele laboratoare americane de arme biologice din Ucraina.

Maria Vorontsova s-a plâns, de asemenea, că Statele Unite ale Americii nu se confruntă niciodată cu sancțiuni internaționale pentru războaiele inițiate și susține teoria conform căreia CIA (Central Intelligence Agency – Serviciu de Informații Externe din SUA) controlează presa liberă și opoziția anti-Kremlin a Rusiei.

„Ce fel de media de știri trăiește din banii cititorilor după ce a fost blocată?” a întrebat ea într-o conversație privată.