Fiica lui Putin este decisă să scoată bani frumoși în plin război în Ucraina. Conform unor informații furnizate de publicația The Moscow Times, Fundația Innopraktika, condusă de Katerina Tihonova, una dintre fiicele lui Vladimir Putin, a achiziționat un pachet de acțiuni la Geoscan. E vorba de o companie specializată în producția de drone.

Sursele citate indică faptul că vehiculele aeriene fabricate de această companie sunt utilizate în războiul din Ucraina.

Fiica lui Putin face afaceri cu drone

Pe 16 noiembrie, conform informațiilor furnizate de Kyiv Post, Tihonova a cumpărat un pachet de 10% din acțiunile Geoscan. În teatrele de război din Ucraina, dronele au devenit un element dominant. Ele au cauzat teamă printre militarii de pe ambele fronturi.

Un anumit model este considerat atât de periculos, încât a primit denumirea de „Baba Iaga” (un personaj cu trăsături de vrăjitoare din mitologia slavă – n.r.) din partea rușilor.

Organizația non-guvernamentală Innopraktika condusă de fiica lui Putin se concentrează pe investiții în tehnologii avansate. Este vorba inclusiv de domeniul inteligenței artificiale. Această entitate este condusă de fiica mai mică a președintelui rus, în vârstă de 37 de ani.

razboi in Ucraina
Fiica lui Putin face afaceri în plin război în Ucraina/SURSA FOTO: Dreamstime

Katerina Tihonova administrează mai multe organizații

Din 2020, fiica lui Putin deține și rolul de conducere la Institutul pentru Inteligență Artificială din cadrul Universității din Moscova.

Katerina Tihonova administrează mai multe organizații implicate în cercetarea avansată. Sub îndrumarea sa, veniturile fundației au înregistrat o dublare în perioada 2017-2019. Acest lucru s-a datorat încheierii a 37 de contracte cu instituții guvernamentale și companii de stat, precum Rostec.

Grupul Geoscan, cel mai mare producător de drone din Rusia

Fiica lui Putin figurează pe lista indivizilor sancționați de Uniunea Europeană, SUA și Marea Britanie. Acest lucru se petrece pe fondul războiului din Ucraina.

Grupul Geoscan a fost înființat în 2011 de către Alexei Semenov. El este absolvent al Universității de Stat din Sankt Petersburg. În prezent, compania este cel mai mare producător de drone din Rusia.

Vladimir Putin își ține viața personală la secret

Putin mai are o fiică, Maria Vorontsova, în vârstă de 38 de ani, rezultată din prima căsătorie a liderului de la Kremlin cu Ludmila. Cu toate acestea, Putin vorbește rar despre fiicele sale în mediul public. În ciuda zvonurilor, există speculații că președintele rus ar mai avea cel puțin doi copii cu fosta gimnastă Alina Kabaeva, care este cu 30 de ani mai tânără decât el.