Emilian Hulubei, președintele AFAN, a declarat că FIFPro este cu ochii pe situația de la FCSB, după ce Andrei Vlad a fost umilit în vestiarul celor de la FCSB, imediat după eliminarea din Conference League, în fața kazahilor de la Șahtior Karagandy. FIFPro, Federația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști, s-a autosesizat în urma materialului și a luat legătura cu AFAN.

„Aceste lucruri fac rău fotbalului românesc. Chiar dacă avem impresia că putem să ne porcăim aici, suntem priviți atent de cei de afară. Am primit zilele trecute din partea celor de la FIFPro un articol din GSP legat de situația lui Vlad de la FCSB. Au văzut ce se întâmplă și au întrebat dacă această este situația reală. Le-am explicat că așa este, ăsta este tratamentul la care sunt supuși.

„Sfătuim jucătorii să nu semneze, dar ei tot acolo merg”

Noi, în general, sfătuim jucătorii să meargă sau să nu meargă la diferite cluburi. Le prezentăm situația. Atunci ei aleg dacă semnează sau nu. Așa și cu jucătorii români. Am avut jucători care ne-au trimis contractele înainte să semneze cu FCSB.

Noi i-am întrebat dacă își asumă riscurile la care sunt supuși. Ei aleg să meargă. Ce poți să faci mai mult? Când știi exact care e comportamentul și mergi, îți asumi un risc. Dacă apare o problemă legală, intervenim fără niciun fel de problemă. Am câștigat bani pentru Adi Popa, pentru Momcilovic, în timpul pandemiei. Ce nu se poate legal, e foarte greu. Nu cred că îl afectează pe domnul Becali comunicatele noastre.”, a spus Emilian Hulubei, la GSP.

Andrei Vlad a fost umilit și alungat de la FCSB. „Messi al portarilor” nu a fost nici măcar în lot la Arad, după ce Gigi Becali l-a anunțat de joi seară că nu va mai apăra deloc, într-o ședință cu toată echipa. Becali a condus echipa în timpul meciului cu Karagandî, la capătul căruia FCSB a ieșit din Conference League, și tot el a ținut și discursul de după rezultatul dezastruos. Patronul a sunat la telefonul cuiva din staff și le-a vorbit tuturor jucătorilor, adunați pentru ședință.

Sursa foto: Dreamstime