Mijlocaşul Răzvan Oaidă (23 de ani), ajuns la 2019 la FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, este născut la Petroşani. El reprezintă un exemplu pentru mulți dintre copiii din Valea Jiului care merg la fotbal.

Fotbalistul a făcut parte din lotul echipei naționale Under 21, care s-a calificat la Campionatul European U21.

Povestea sa de viaţă este una cu adevărat impresionantă, tânărul nedorind să renunţe la fotbal nici după decesul tatălui său, nici atunci când mama sa a avut probleme serioase de sănătate. El a povestit pentru Ziarul Văii Jiului câteva dintre momentele care l-au marcat ca persoană şi ca fotbalist, transformândul în omul care este acum.

“Tatăl meu a fost fotbalist (…) Era un model pentru mine!”

“Fotbalul l-am început in fața blocului, de la vârsta de 4-5 ani. Am început să bat mingea cu prietenii. Tatăl meu, văzând ca sunt pasionat şi îndragostit de fotbal, de minge, m-a dus, cam pe la 6 ani, să mă antrenez la Jiul Petroşani, acesta fiind primul meu pas în fotbal.

Ţinând cont ca tatăl meu a fost fotbalist, nu mi-a fost foarte greu! Era un model pentru mine! Cred ca orice copil, într-o oarecare măsură, încearcă să îşi urmeze părinții, iar faptul că tatăl meu era foarte apreciat ca sportiv, îmi dădea si mie imboldul, motivația şi dorința necesară de a face acelaşi lucru.

Eram pasionat, îmi plăcea să fac asta, eram fericit pe teren, să mă joc cu mingea toată ziua. Era bucuria copilăriei mele și aveam mulți prieteni, care împărtăşeau cu mine acest sentiment”, a recunoscut Răzvan Oaidă.

“Au fost câteva momente nefericite, care m-au marcat (…) Consider ca absolut totul în viață se întâmplă cu un scop”

Fotbalistul a rememorat şi câteva dintre momentele triste din viaţa sa, când se simţea pierdut şi parcă totul se prăbuşea în jurul său.

“Au fost câteva momente nefericite, care m-au marcat de-a lungul timpului… Niciodată nu mi-a plăcut să vorbesc despre lucrurile neplăcute din viața mea. Consider ca absolut totul în viață se întâmplă cu un scop şi sunt sigur că datorită acestor lucruri am devenit omul care sunt azi! Dar, dacă ar fi să aleg, două astfel de momente din viața mea…

Unul s-a întâmplat când tatăl meu a decedat, când simțeam că totul în jurul meu se prăbuşeşte, fiind plecat din țară, mă simțeam atât de pierdut si durerea era mult prea mare, iar la ceva timp distanță mama s-a îmbolnăvit si diagnosticul era descurajant, refuzam să cred… dar cu ajutorul lui Dumnezeu reuşim mereu sa mergem mai departe, să devenim mai puternici”, a povestit Răzvan Oaidă.

De ce i-a rămas în memorie primul gol înscris împotriva lui Dinamo?

Pus să aleagă cel mai frumos moment pe care l-a trăit până acum în fotbal, Răzvan Oaidă a declarat:

“Sunt atât de multe momente frumoase pe care le-am trăit de-a lungul timpului în fotbal, încât n-aș putea să aleg doar unul. Mă simt un om atât de binecuvântat pentru tot ceea ce mi se întâmplă încât nu ştiu să va spun care ar fi acel moment.

Aș alege primul gol marcat în Liga 1, în meciul cu Dinamo. A fost mai special pentru faptul ca mama era în tribună la acel meci, astfel am putut sa-i dedic acel gol știind că asta o face atât de fericită!

Cât privește fotbalul din Vale, îmi doresc din tot sufletul să revină la nivelul la care era atunci când eram eu copil, când aşteptăm nerăbdător week-end-ul să merg pe stadion.”

Răzvan Oaidă a început fotbalul la Petroşani, continuând apoi la Atletico Arad, acolo unde a fost coleg cu Dennis Man. În 2014 a fost transferat de Wolverhampton, club la a cărui Academie a activat până în iulie 2016, când s-a mutat la Academia italienilor de la Brescia. În septembrie 2017 a fost transferat de FC Botoșani, pentru care a strâns 38 de partide și un gol. Din 2019, el joacă la FCSB.

Sursa foto: Facebook