Raed Arafat mai carantinează trei orașe din România! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a propus încă de luni adoptarea măsurii.

Pandemia de coronavirus pare că scapă din nou de sub control, în toată țara. Prin urmare, s-a luat decizia carantinării zonale, pentru 14 zile, a trei municipii aparținând județului.

Raed Arafat mai carantinează trei orașe din România! Decizia a intrat deja în vigoare

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis luni să propună carantinarea localităţilor Petroşani, Brad şi Simeria, unde incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus depăşeşte 6 la mie.

Prin urmare, Raed Arafat a emis ordinul de carantinare, care intră în vigoare începând de marți, ora 08:00.

”Ținând cont de Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, emise pe baza Analizei de risc a Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara și a Avizului Institutului Național de Sănătate Publică, au fost semnate ordinele de carantinare zonală pentru municipiile Brad, Petroșani și orașul Simeria din Jud.Hunedoara, cu aplicabilitate din data de 23.03.2021, ora 08:00, pentru o perioadă de 14 zile.”, arată documentul.

Decizia a fost luată în unanimitate

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat astăzi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza propunerea autorităţilor sanitare judeţene şi naţionale referitoare la luarea măsurii de carantinare a localităţilor Petroşani, Brad şi Simeria.

În aceste oraşe, incidenţa cazurilor confirmate cu infecţie SARS COV 2 în ultimele 14 zile depăşeşte 6/1000 locuitori iar analizele de risc epidemiologic, efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, transmise Institutului Naţional de Sănătate Publică, arată că se impune măsura carantinării”, a transmis, luni, Prefectura Hunedoara.

Hotărârile CJSU au fost votate în unanimitate, precizează sursa citată.

”S-a decis solicitarea Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantinare zonală, începând cu data de 23.03.2021, ora 08.00, pentru localităţile Brad ( Hot. 42/22.03.2021), Petroşani (Hot. 43/22.03.2021) şi Simeria (Hot. 44/22.03.2021)”, a mai transmis Prefectura Hunedoara.