Veste neaşteptată primită de către Gigi Becali. După ce a suferit o ruşine incredibilă în turul 2 preliminar din Conference League, după ce vicecampioana a fost eliminată de către Şahter Karagandy, echipa de pe locul 11 din Kazahstan, latifundiarul primeşte şi veşti bune.

Lovitură dată de Gigi Becali

FCSB a făcut cerere oficială pentru a juca meciurile de acasă pe noul stadion Ghencea, iar cei de la CSA Steaua spun că iau în calcul dorința echipei din Liga 1. Anunţul a fost făcut chiar de către Răzvan Bichir, comandantul CSA Steaua.

Acesta a recunoscut că a primit o cerere din partea celor vicecampioanei și a dezvăluit că se analizează legislația înainte de a da un răspuns oficial. Comandantul Clubului Sportiv al Armatei spune că se va ține cont și de părerea fanilor Stelei, care nu vor ca FCSB să joace pe noul stadion, construit din bani publici, dar, dacă legea îi va permite echipei lui Becali să folosească stadionul, atunci răspunsul celor de la CSA va fi unul pozitiv.

„A făcut cerere, într-adevăr. Este realizată la nivelul clubului și analizăm toate portițele legale după care putem acționa. După cum ştiţi, noi respectăm legea. Aici nu e vorba despre un om sau o echipă. Ci e vorba despre o investiție publică pe care noi căutam să o amortizăm prin organizarea de spectacole sportive şi culturale.

Suporterii Stelei îşi doresc ce este mai bine pentru club. Noi avem o colaborare cu ei, suntem o familie, iar în orice hotărâre ţinem cont şi de părerea suporterilor. Cel mai bine ca Steaua să poată promova, cel mai bine ca acel stadion să fie rentabil, cel mai bine ca Steaua să producă valori de care să ne bucurăm când se întorc de la Jocurile Olimpice. Eu aş fi pentru respectarea legii. Dacă legea îi dă voie, vom respecta legea”, a spus Răzvan Bichir, conform TV Telekom Sport.

Noul stadion a costat aproape 100 de milioane de euro

94,7 milioane euro este costul final al stadionului. Oficialii Companiei Naționale de Investiții au anunțat că întreținerea anuală a noului stadion Steaua se ridică la 1 milion de euro, fără salariile personalului.

Doar întreținerea gazonului se ridică la 10.000-12.000 de euro, restul se duc pe mentenanță și alte lucrări care țin de funcționarea stadionului la parametri normali

„Pentru promovare, analizăm toate căile legale. Nu am găsit încă legea fiindcă le analizăm pe toate. Până nu putem în balanţă și până nu vedem plusuri şi minusuri, nu putem ieşi cu o comunicare oficială. E prematur să vorbim despre viitor. Azi nu putem promova, dar căutăm toate formele legale și căutăm să formăm un grup puternic”, a mai spus
Răzvan Bichir, comandant CSA, conform sursei citate.

Peluza Sud, cea care susţine nou înfiinţata echipă a Armatei nici nu vrea să audă că FCSB ar putea juca în Ghencea.
Fanii echipei din Liga a 2-a au transmis un mesaj clar conducerii și îi amenință pe aceștia în cazul în care o vor lăsa pe formația lui Becali să-și dispute meciurile de acasă în „Templu”. „În Ghencea doar Steaua!” și „Luptați pentru club sau nu mai aveți viață cu noi” au fost mesajele galeriei Stelei, prin bannere afișate în fața stadionului Steaua.