Înainte de a intra la Rahova, Liviu Dragnea era unul dintre cei mai huiduiți lideri politic. Fie că era vorba de evenimente festive sau de simple manifestații, nu exista moment în care acesta să nu fie apostrofat sau fluierat.

S-a întâmplat și peste hotare, la Congresul socialiștilor europeni, dar și acasă, în locurile considerate sigure, conduse chiar de lideri ai PSD. Motiv pentru care a luase decizia de a evita pe cât poate adunările cu multă lume. Așa s-a întâmplat spre exemplu, la Ziua Națională, când a susținut că medicul i-a interzis să stea în frig.

La fel și în urmă cu un an, pe când se afla încă în fruntea PSD. El nu a îndrăznit să se ducă la Ziua Marinei deși se afla pe litoral, dar le-a transmis românilor un mesaj pe Facebook.

Dragnea nu mai este iar în locul său a venit Viorica Dăncilă. Ziua de azi, dedicată Marinei, a arătat cât se poate de clar că istoria se repetă. Premierul Viorica Dăncilă nu a fost prezentă la eveniment dar a transmis totuși un mesaj românilor.

„Astăzi, cu prilejul prăznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria, protectoarea marinarilor, ne amintim de eroii marinari căzuți la datorie, ale căror nume stau scrise pe -Crucea marinarilor-, monument amplasat pe faleza din Constanța, aproape de marea pe care au iubit-o atât de mult”, a spus primul-ministru.

După care a amintit de preocuparea Guvernului României pentru transformarea Armatei României într-o instituție modernă, puternică, credibilă și capabilă să-și îndeplinească misiunile în plan național sau aliat. Ea și-a declarat prețuirea pentru veteranii marinari, a căror experiență reprezintă fundamentul succeselor generației actuale, dar și o sursă de inspirație pentru elevii și studenții care se pregătesc pentru o carieră în domeniu. Le-a mulțumit și marinarilor care ne reprezintă în misiunile interne și internaționale dar le-a urat la mulți ani romînilor care își sărbătoresc numele.