FBI își dorește soluționarea problemei. Potrivit publicației New York Times, Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI) investighează 37 de persoane în dosarul decesului poliţistului Brian Sicknick, care a murit la o zi după ce a avut o confruntare fizică cu susţinători ai preşedintelui Donald Trump care au pătruns pe 6 ianuarie în Capitoliul de la Washington în timp ce Congresul valida alegerea preşedintelui Joe Biden, scrie Reuters. 

Sursa citată mai menționează că, potrivit tatălui poliţistului, în timpul acelei confruntări el a fost atacat cu spray cu piper şi apoi lovit în cap; a fost resuscitat de două ori de medicii de pe ambulanţă, dar a murit a doua zi la spital.

De menționat este faptul că Brian Sicknick este a cincea victimă a asaltului asupra clădirii Congresului. Printre persoanele ucise se numără şi o susţinătoare a lui Donald Trump, Ashli Babbitt, care activase în forţele aeriene. Ea a fost împuşcată mortal de poliţie în clădire.

Ce spune documentul FBI

De asemenea, conform unui document al FBI, citat de New York Times, 14 ofiţeri din Poliţia Capitoliului au fost răniţi în incidente.

Potrivit unui procuror, care a vorbit despre o investigaţie de o amploare fără precedent în istoria FBI-ului, până marţi peste 170 de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump care au participat la asaltul asupra Capitoliului au dosare penale, numărul lor urmând să ajungă probabil la câteva sute, unii fiind deja arestaţi.

De reamintit este faptul că procurorii federali au deschis o anchetă pentru crimă după ce un ofiţer al Poliţiei Capitoliului a murit joi, la o zi după asaltul susţinătorilor lui Donald Trump asupra Congresului, a relatat vineri CNN, citând un oficial al autorităţilor de aplicare a legii.

Agenţia de presă Reuters preciza acum câteva zile că nu a putut contacta deocamdată biroul Procurorului SUA din Washington pentru a confirma informaţia. Divizia de omoruri din cadrul Departamentului de Poliţie din Washington desfăşoară ancheta alături de agenţiile federale de aplicare a legii, a precizat joi seară Poliţia Capitoliului într-un comunicat.

Ofiţerul de poliţie, Brian Sicknick, a fost a cincea persoană decedată după ce susţinătorii lui Trump au luat cu asalt miercuri Capitoliul. Preşedintele republican în exerciţiu îi chemase la Washington pentru un marş şi le-a cerut să se revolte în contextul în care Congresul se reunise într-o sesiune comună a celor două camere pentru a certifica victoria în alegeri a lui Joe Biden. Printre persoanele decedate s-au numărat şi unii protestatari.