Franța, prin vocea fostei candidate la alegerile prezidențiale, Marine Le Pen atacă România pe o temă extrem de sensibilă: forța de muncă. Țara noastră se confruntă cu o criză în acest domeniu, însă nu este singura care are astfel de probleme.

„România intenționează să aducă pe teritoriul său 500 000 de muncitori pakistanezi. De ce? Pentru că și-a exportat lucrătorii și acum este criză de forță de muncă. Ne ducem în cap! Cum putem permite astfel de aberații?”, a spus Marine Le Pen.

Într-un interviu acordat publicațieiAssociated Press of Pakistan, Ministrul Resurselor Umane din Pakistan a declarat că a stabilit cu ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, să trimită în România forță de muncă pakistaneză până în 2020 și că numărul muncitorilor ar ajunge până la 500.000.

Ambasadorul român a inițiat acest demers spunând că având în vedere migrația masivă a forței de muncă din România în Europa, țara noastră încearcă să atragă 1 milion de muncitori străini din diferite țări.

Macron este și el nemulțumit de România

Nici Emmanuel Macron, președintele Franței nu este foarte mulțumit de modul în care evoluează lucrurile în România și pare să opteze pentru sancționarea țării noastre de către Comisia Europeană prin tăierea fondurilor. Asta în condițiile în care România plătește deja mult mai mult decât încasează.

„Cred că există decizii luate de guvernul român care au dus la fragilizarea statului de drept. Comisia Europeană a avut ocazia de a spune acest lucru şi suntem vigilenţi în această privinţă. Dar am notat şi că preşedintele (Klaus) Iohannis a fost mereu aici, vigilent, prezent, puternic, pentru a ţine linia”, a declarat Macron în cadrul conferinţei de presă de după încheierea summitului, potrivit Agerpres.

„Consider pentru România, pentru poporul român, că a fi un stat puternic în UE, a respecta toate valorile UE, inclusiv independenţa justiţiei şi tot ce constituie statul de drept, este un element foarte important pentru popor. Deci sunt, evident, alături de Comisie şi suntem mai multe state membre care ne-am exprimat cu claritate pe acest subiect”, a adăugat Emmanuel Macron.